Política 30/03/2016

El PP valencià no expulsarà els regidors imputats abans que Génova resolgui l'expedient obert contra ells

La presidenta dels populars valencians reconeix que la relació de Rita Barberá amb el cas Taula "atreu tots els focus mediàtics"

Salva Almenar
3 min
La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, creu que Barberá "farà el més convenient" per al partit quan sigui citadsa a declarar.

ValènciaLa presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha reconegut aquest dimecres que la carta que la direcció de la formació ha enviat als regidors de l'Ajuntament de València imputats per blanqueig de capitals exigint-los que lliurin el seu acta en un termini de 10 dies no tindrà efecte fins que la direcció estatal del partit no resolgui l'expedient obert contra ells.

En una roda de premsa celebrada a les Corts Valencianes, Bonig ha assenyalat que la direcció valenciana del partit ha d'esperar que Génova doni per tancat el seu expedient que ara com ara ha suposat la suspensió cautelar de militància dels regidors i assessors de l'Ajuntament de València. És a dir, fins que el partit no conclogui l'expedient -termini que podria suposar entre 1 i 2 setmanes-, la direcció valenciana no pot fer efectiu el seu ultimàtum d'expulsar els investigats si abans de 10 dies hàbils, que van començar a comptar ahir, no lliuren les seves actes de regidors.

"Fins que no acabi el procés obert per Génova no podem iniciar un altre procés com un expedient d'expulsió per desobeir a la direcció regional", ha dit Bonig. Això suposa que tot i que el pròxim dia 12 d'abril els regidors i assessors investigats no hagin abandonat els seus càrrecs, la direcció del PP valencià no podrà iniciar els tràmits per expulsar-los atès que hi ha un altre procediment obert per la direcció estatal.

Preguntada per si s'ha sentit desautoritzada pel pacte al qual van arribar els regidors amb la direcció estatal per mantenir l'acta de regidors tot i haver estat suspesos cautelarment de militància, Isabel Bonig ho ha negat rotundament. Ha explicat que els dos procediments -els engegats per la direcció valenciana i espanyola del PP- són "compatibles" i que en cap cas entén l'actuació de Génova com un acte de desautorització. "Encara ningú públicament m'ha desautoritzat o ha dit que Isabel Bonig s'ha equivocat. El dia que això passi, marxo", ha assegurat a presidenta del PP valencià.

Rita Barberá

La presidenta del PPCV també ha parlat de l'exalcaldessa de València, Rita Barberá. Bonig ha dit que és "evident" que la relació de l'exalcaldessa i actual senadora del PP amb la recerca judicial oberta per presumpte blanqueig en el grup municipal popular atreu "tots els focus mediàtics".

Bonig ha reconegut que des que dilluns passat el Comitè nacional de drets i garanties decidís suspendre cautelarment de militància als nou regidors del PP de València investigats per possible blanqueig, no ha parlat amb Barberá ni s'ha intercanviat cap missatge amb ella.

Ha rebutjat que existeixin dues "sensibilitats" en el si del partit sobre els avantatges o inconvenients que comportaria un "pas enrere" de Barberá arran d'aquest suposat cas de blanqueig.

"De moment no ha estat citada", ha dit en diverses ocasions la líder dels populars valencians, per a qui la senadora territorial, "com la resta" del partit, "creu en el projecte" del PP "i arribat el moment, adoptarà la millor decisió" i la "més concorde" per "no danyar" a aquesta formació política.

Preguntada sobre si Barberá pot suposar actualment "un llast" per al partit, Bonig ha respost: "Estem en una operació on tenim tots els focus mediàtics per la seva presència, és evident. Si no estigués –Barberá–, no interessarien tant els regidors de l'Ajuntament de València" als mitjans.

Sobre la possible responsabilitat política de l'exalcaldessa de València en aquest assumpte, ha asseverat: "Insisteixo, en el moment que se li citi, ella adoptarà la millor decisió per al projecte del PP i per no perjudicar-ho".

stats