Política 28/11/2021

El PP denuncia a Transparència que, un any després, encara no s'ha fet públic l'expedient del Hat Bar

Els populars reclamen poder conèixer "exactament què va passar" la nit del 7 d'octubre del 2020 amb la presidenta Armengol

ARA Balears
1 min
Hat Bar, Palma.

PalmaEl Partit Popular de les Illes Balears ha denunciat a la Direcció General de Transparència que fa més d'un any que el Govern no fa públic l'expedient del Hat Bar. Els populars es refereixen a l'afer que va ocórrer dia 7 d'octubre del 2020, quan els cossos de seguretat varen intervenir el Hat Bar a les dues de la matinada, en plena època de restriccions, on presumptament hi havia la presidenta del Govern, Francina Armengol.

"Segurament la presidenta Armengol s'avergonyeix del que va succeir fa més d'un any, però ja és hora que es pugui conèixer què va passar exactament", ha declarat la portaveu adjunta del PP al Parlament, Núria Riera. Després d'un any sol·licitant al Parlament l'expedient sancionador, ara els populars han registrat una instància per reclamar-lo a la Comissió de Reclamacions d'Accés a la Informació Pública.

La sol·licitud del PP ja ve de lluny: per primera vegada el varen demanar el 26 de gener. Després, el 20 d'abril es va tornar a demanar i el Govern va dir que l'expedient continuava en fase d'instrucció. El primer de juny es va requerir de nou, mentre que el Govern va contestar el 18 del mateix mes dient que quan el procediment estigués acabat es posaria a disposició. El 25 d'octubre es va tornar a sol·licitar sense resposta.

La portaveu adjunta, Núria Riera, ha reclamat que "el Govern té l'obligació de fer públic l'expedient davant la petició d'un diputat". A més, ha afegit que "l'opacitat amb relació al tema no és acceptable. Són uns fets que varen indignar tota la societat".

stats