Política 18/12/2021

El PP demana al Consell de Menorca que reprengui el projecte inicial de Rafal Rubí

Adverteixen del cost econòmic derivat de la gestió de la reforma de la carretera general

Iván Martín
1 min
Rafal Rubí és el punt més conflictiu del tram Maó-Alaior.

MAÓEl PP Menorca ha qualificat de "fracàs polític" el model que pretén dur a terme l'equip de govern del Consell en la reforma del tram Maó-Alaior de la carretera general i exigeix que es reprengui el projecte original en l'encreuament de Rafal Rubí.

La formació conservadora considera que el Consell "ha perdut temps i inversió i que ha malbaratat doblers públics en estudis i projectes". Els populars no troben explicació al fet que només s'hagi actuat a l'entrada d'Alaior en un tram afectat d'onze quilòmetres i que inicialment disposava de tot el finançament necessari.

La portaveu del PP, Coia Sugrañes, ha lamentat l'actitud de l'equip de govern: "Només la imposició ideològica, l'enrocament i la prepotència poden explicar el resultat", i afegeix: "Nosaltres teníem projecte, doblers i expectativa, i en aquests moments està alterat, amb el seu cost afegit, s'han perdut 4 milions d'euros del conveni de carretes i la incertesa és la nota predominant".

Per part seva, el conseller Adolfo Vilafranca ha recordat el cost que suposa la inacció del Consell per als comptes públics: "Independentment de la pèrdua del finançament extern i que el Consell assumeixi el cost de les obres pendents amb doblers dels romanents que tant van criticar, cal sumar-hi els 750.000 euros derivats de la demolició d'estructures". Per aquest motiu, el PP demana la recuperació del model original: "Es tracta de mantenir el pas elevat per aconseguir seguretat a la carretera principal de l'illa".

stats