Política 23/04/2019

Medi Ambient alerta de la involució en matèria de conservació que Vox vol impulsar

El partit d'ultradreta ha assegurat aquest dimarts a Formentera la seva intenció de derogar el Decret de protecció de la posidònia

Carles Tudurí
1 min
Medi Ambient alerta de la involució en matèria de conservació que Vox vol impulsar

PalmaEl conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha alertat aquest dimarts de la "involució" que Vox vol impulsar en matèria de conservació del patrimoni natural després que el responsable d'aquest partit a les Balears, Jorge Campos, hagi anunciat la seva intenció de derogar el denominat Decret de la posidònia aprovat aquesta legislatura.

"Ja sabíem que Vox volia fer una involució en drets, en llibertats, però també ho vol fer en protecció. Per això, en la defensa de la posidònia, cap pasa enrere. Hem estat pioners a Europa i ho continuarem sent", ha destacat Vidal.

Segons el conseller, "el decret ha estat una de les mesures de conservació més importants que s'han aprovat aquesta legislatura, en la qual hem protegit més de 120.000 hectàrees, de les quals prop de 94.000 són marines. Per tant, cal destacar el paper de la posidònia com a hàbitat i captador de C02. És cabdal la seva protecció".

Campos havia assegurat unes hores abans a Formentera el compromís de la seva formació d'ultradreta de desenvolupar la indústria turística i de derogar l'actual Decret de posidònia. Campos considera que s'està demonitzant la indústria nàutica "quan, en realitat, allò veritablement efectiu per conservar la posidònia és posar fi als abocaments fecals provocats per les depuradores i els emissaris en mal estat", destaca Vox en un comunicat.

stats