Societat 08/08/2018

L'operatiu de protecció de la posidònia ja ha fet 22.143 actuacions

L'increment del nombre d'embarcacions ha fet possible ampliar les zones de servei

Ara Balears
1 min
Imatge d'una de les embarcacions de vigilància de la posidònia. /CAIB

PalmaLes primeres xifres de les actuacions que ha dut a terme l'operatiu de la protecció de la posidònia han arribat. Amb cinc embarcacions més que l'any passat, el servei de vigilància ha fet 22.143 intervencions des del mes de maig fins al mes de juliol.

D’aquestes operacions, 9.923 han estat a Mallorca, on s’acumula la quantitat més gran d’embarcacions de petita eslora, 1.828 a Eivissa i 2.910 a Formentera, on el servei fa més temps que hi està implantat i, a més, hi ha embarcacions de major eslora, i 5.380 a Menorca.

Les zones de servei en què actuen les quinze embarcacions són les badies de Pollença i Alcúdia, a l’àrea marina del lloc d’interès comunitari corresponent a les muntanyes d’Artà, a Cala Figuera i l’arxipèlag de Cabrera. A més, també s’han ampliat les zones de la costa de Llevant, Portocolom, l’àrea marina del cap de Cala Figuera i la zona de Calvià.

Recordem que el passat 27 de juliol es va aprovar el pioner decret per protegir la posidònia, cosa que convertí la comunitat autònoma en la primera regió europea que garanteix la conservació d'aquesta planta que ocupa una superfície de més de 650 km2 a totes les illes.

stats