Política 10/12/2014

Les fundacions del PP han rebut 6,4 milions en subvencions de l'Estat aquest 2014

Són deu vegades més a les dirigides a fundacions del PSOE

M.f.f.
2 min
L’expresident espanyol José María Aznar va lligar negocis milionaris amb l’exlíder libi Muammar al-Gaddafi.

MadridLes fundacions del Partit Popular fagociten cada any un bon pessic del pressupost en subvencions d'Exteriors i d'Educació de l'Estat i, se'ns dubte, són les entitats que pertanyen a un partit que reben més fons públics per antonomàsia. De fet, aquest 2014 han rebut deu vegades més diners que no pas les del PSOE: 6.407.333,3 euros per a fundacions del PP enfront 656.060 euros per als socialistes.

Així es desprèn de les dades publicades aquest dimecres en el nou portal de transparència de l'administració general de l'Estat. D'acord amb el registre de subvencions, la Faes -el 'think tank' del PP presidit per l'expresident del govern espanyol José María Aznar- s'ha endut aquest 2014 més d'1,3 milions d'euros, la majoria del ministeri d'Educació.

Però qui recopila més diners és l'ONGD Humanismo y Democracia, sumant tres subvencions de l'Agència Espanyola de Cooperació i Desenvolupament de 2,5 milions i una altra de la secretaria d'Estat de Cooperació Internacional d'11.000 euros. Aquesta fundació té com a objectius "eradicar la pobresa", defensar "l'educació, la sanitat i l'habitatge" i la "igualtat d'oportunitats i la no discriminació". Aquesta ONGD aconsegueix més subvencions de l'Estat que no pas Save the Children o Metges Sense Fronteres, per exemple.

I la tercera fundació en endur-se un pessic de subvencions, si bé menor, és la Confederació Nacional de Dones en Igualtat, amb 8.000 euros de la secretaria d'Estat de Cooperació, 32.900 de l'Institut de Juventut i 34.805 de l'Institut de la Dona. Aquesta fundació té registrada la seva seu al carrer Gènova 15, a la seu del PP a Madrid.

En canvi, el PSOE només rep subvencions per a la Fundació Pablo Iglesias: 251.060 euros de la secretaria d'Estat de Cooperació i 405.000 del ministeri d'Educació.

stats