Política 20/02/2020

Els partits polítics de Menorca clamen contra Madrid per rebutjar l'OSP amb Barcelona

Més per Menorca i el PP demanen explicacions, mentre que el PSOE diu que cal insistir-hi

Ivan Martin
2 min
Vueling és en aquests moments l'única companyia aèria que cobreix la ruta amb la capital catalana.

MaóMalestar a Menorca per la negativa d’Aviació Civil a implantar una OSP entre l’illa i Barcelona. El document, elaborat després d’un exhaustiu control de la ruta i les tarifes, conclou que les circumstàncies no són les adequades per iniciar els tràmits de protecció de l’enllaç. Les reaccions polítiques no han tardat a aparèixer. Així, el diputat autonòmic del PSIB-PSOE, Damià Borràs, és el més optimista i creu que el Ministeri de Foment no hi ha tancat la porta: “No ho nega taxativament”.

A més, el socialista recorda que no és la primera vegada que Menorca pateix la manca de sensibilitat de l’estat espanyol: “Hem vist passar equips de govern de tots els colors polítics i continuen sense entendre’ns. Hi insistirem perquè creim que Barcelona és un aeroport estratègic per al nostre turisme, però també ho és per als milers d’estudiants menorquins que tornen a l’illa quan finalitzen el curs a uns preus desorbitats”. La manca d’entesa amb el Ministeri de Foment és “endèmica” per al diputat del PSIB-PSOE, que explica com Madrid ha arribat a aquesta conclusió. “Fan una mitjana amb els preus de tots els dies de l’any, i el problema és l’estacionalitat de Menorca durant l’hivern. Ni el govern espanyol ni Europa ho visualitzen i el preu dels bitllets en determinades dates són inassequibles”, ha assenyalat.

D’altra banda, el diputat de Més per Menorca, Josep Castells, ha demanat a Foment que tingui en compte els “abusius” preus que estipulen les companyies aèries que operen la ruta. “Els residents viatjam, a vegades, a unes tarifes raonables, però a canvi que els no residents ho facin a preus astronòmics”, ha reivindicat. Finalment, el PP és el més crític, recorda que els beneficis en transport aeri només han arribat amb executius del seu color i insten el Govern a tirar endavant l’acord de ple adoptat al Parlament el passat 4 de febrer, segons el qual s’instava a centrar tots els esforços de la negociació amb l’Estat i la Comissió Europea per aconseguir l’OSP. “El PSIB-PSOE enganya la ciutadania, demana una cosa a Balears, conscient que no té possibilitats de prosperar”, ha indicat la diputada autonòmica popular, Asunción Pons.

Segons dades de la Plataforma del Transport Aeri, un 55% del volum de passatgers de Menorca té com a destinació l’aeroport de Barcelona.

stats