Política 05/02/2022

Podem demana ampliar la cobertura de la vacuna del papil·loma també per als homes

La formació morada ho ha fet a través d'una proposició no de llei firmada pels socis de Govern

ARA Balears
1 min
Vacunació contra la covid-19.

PalmaUnides Podem ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per ampliar la cobertura de la vacuna del virus del papil·loma humà als homes. És una PNL que ve donada a causa de l'acord que es va tancar en el Consell Interterritorial de Salut. La diputada impulsora de la iniciativa, Antònia Martín, ha explicat que "les Illes han de ser punteres en vacunació", i ha constatat que la vacuna del papil·loma salva vides, ja que "preveu diversos càncers".

Des de Podem han volgut recordar que durant els darrers deu anys s'ha progressat molt en la disponibilitat d'aquesta vacuna i que s'ha avançat en la "immunització de la dona més enllà de l'adolescència amb clars resultats".

La iniciativa l'han firmada també tots els partits del Pacte. En aquest sentit, han demanat al Parlament de les Illes Balears que insti el govern de l'Estat que adeqüi el calendari de vacunació de les Balears al del Consell Interterritorial de Salut. Així, s'inclourien més grups de risc en la vacunació contra el virus del papil·loma, inclosos els homes.

stats