Política 02/10/2021

Podem aparaula amb el Pacte que el material escolar sigui gratuït per a les famílies vulnerables a la futura llei d'educació balear

Amb una esmena en el darrer minut, el partit lila ha acordat amb el PSIB i MÉS la proposta per a la futura llei educativa

ARA Balears
2 min
Gloria Santiago al Parlament de les Illes.

PalmaEl Grup Parlamentari Unides Podem ha aconseguit que els seus socis de Govern acceptin una esmena a la futura nova llei d'educació. L'esmena en qüestió garantirà que el material escolar per a les famílies vulnerables sigui gratuït. La vicepresidenta primera del Parlament i responsable d'Educació de Podem a la institució, Gloria Santiago, s'ha referit a la fita aconseguida com "un gran avanç cap a la igualtat d'oportunitats educatives a les Balears".

Segons ha explicat Santiago, el que s'ha aconseguit avui és una fita per la qual fa molt de temps que lluitava la formació morada. "Unides Podem ha anat darrere que el material escolar fos gratuït per a qui no se'l pot permetre des del primer esborrany de la llei d'educació de les Balears", ha explicat. A més, ha afegit que és un tema de justícia social que, a sobre, es troba referenciat als Acords de Bellver.

El tema més espinós ha estat el de la religió. Podem ha presentat aquesta esmena en solitari, ja que MÉS i el PSIB no s'han sumat a eliminar les referències a la religió que disposa la llei. En aquest sentit, Santiago ha explicat que "tal com s'ha dit des de la formació moltes vegades, l'escola pública ha de ser lliure de dogmes religiosos, lliure de condicionants", i per això ha demanat que l'escola sigui "laica de veritat".

En total, la formació ha presentat sis esmenes, cinc de les quals han estat acceptades pels membres del Pacte. Dues de les consensuades estan relacionades amb la inclusió de la memòria democràtica en defensa dels drets humans. Una altra pretén garantir el reconeixement i respecte a la diversitat i els drets LGTBI. Finalment, la darrera és perquè l'orientació escolar i professional tingui en compte la personalitat i els objectius particulars dels estudiants.

stats