La investidura de Pedro Sánchez

El PNB insinua una oferta atractiva de Feijóo: "Algun dia ho explicarem"

Segons el 'Diario Vasco', el PP va oferir als 'jeltzales' el ministeri d'Indústria

2 min
El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, a la tribuna durant el debat d'investidura de Sánchez

Madrid"Algun dia explicaré el que ens van oferir fa un parell de mesos, podria resultar sorprenent". Tothom s'ha quedat amb les ganes al Congrés de saber les tàctiques de seducció que va fer servir Alberto Núñez Feijóo amb el PNB perquè votessin a favor de la seva investidura. Però el portaveu jeltzale, Aitor Esteban, no ha anat més enllà. Segons el Diario Vasco, el líder del PP va oferir el ministeri d'Indústria als nacionalistes bascos, si bé el mateix diari apunta que la proposta no va arribar a ser formal perquè el PNB va rebutjar entrar en cap negociació. "Res a dir", comenten fonts jeltzales.

Fonts del PP han negat haver ofert un ministeri al PNB. Ara bé, admeten haver tingut converses amb els nacionalistes bascos sobre indústria, energia i fons Next Generation. En cap moment, asseguren, Feijóo va plantejar donar-los aquesta ni cap altra cartera en un hipotètic consell de ministres. "Estem de conya?", han insistit. En declaracions als mitjans als passadissos del Congrés, el vice secretari d'acció institucional dels populars, Esteban González Pons, també ho ha negat: "Per poder oferir alguna cosa hi ha d'haver una negociació i el PNB no va voler negociar amb el PP".

I és que Esteban ja va deixar clar llavors que mentre Vox fos a l'equació, el PNB no podria entendre's amb el PP. Feijóo va intentar burxar en la contradicció que pot generar en la formació presidida per Andoni Ortuzar a les portes de les eleccions a Euskadi de l'estiu que ve el fet que se'l situï en un paquet d'aliances amb EH Bildu, cosa que va molestar Esteban. "Quin projecte comú tenen Bildu i el PNB? Estic esperant la resposta des de la meva investidura", deia aquest dimecres Feijóo. El líder conservador, a més, va augurar que "el buit que el PNB ha deixat a Euskadi l'ocuparà el PP".

stats