Mitjans públics
Política 22/03/2014

La plantilla de RTVV accepta el preacord per l'ERO d'extinció de l'ens

El pacte, que ara ha de ser aprovat per la Generalitat Valenciana, preveu indemnitzar els treballadors amb 35 dies per any treballat

Ara
2 min

BarcelonaEls treballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) han aprovat aquest dissabte a la tarda el preacord que havien tancat de matinada la direcció de l'ens i el comitè d'empresa sobre l'ERO que ha de suposar l'extinció de tots els llocs de treball dels mitjans públics valencians. Segons informa a través de Twitter el sindicat CCOO de RTVV, el 'sí' s'ha imposat amb un 69,5% dels vots (n'ha tingut 729), mentre que el 'no' s'ha quedat amb un 27,7% (291 paperetes). A més, 17 persones s'han abstingut, 10 han votat en blanc i 2 vots han estat considerats nuls. En total han votat 1.050 treballadors, que un cop conegut el resultat de l'escrutini han llançat crits de "Fabra dimissió".

La votació ha estat secreta i s'ha fet després d'una assemblea celebrada a les instal·lacions centrals de RTVV a Burjassot, en què membres dels sis sindicats amb representació a l'empresa han exposat el seu posicionament respecte a l'acord. Un cop rebut el vistiplau de la plantilla, la proposta està pendent només de l'aprovació per part de la Generalitat Valenciana.

Segons informa Efe, el pacte ratificat pels treballadors contempla indemnitzacions de 35 dies per any treballat amb un màxim de 30 mensualitats, que es faran efectives en dos pagaments: el primer, immediat, del 60% del total, i el segon, del 40% restant, durant el primer trimestre del 2015. A aquestes quantitats s'hi sumarà el pagament d'entre 5.000 i 8.000 euros per treballador en funció del seu salari i un complement de 3.000 euros més per als empleats d'entre 45 i 55 anys. Tot i així, s'ha establert que cap treballador no podrà cobrar, en total, una indemnització superior a la que li hauria pertocat en cas d'acomiadament improcedent. A més, l'acord preveu la recol·locació en altres empreses públiques del personal d'administració, set tècnics i 23 documentalistes.

Canal 9 i Ràdio 9 van deixar d'emetre, per ordre de la Generalitat Valenciana, el 29 de novembre. Des de llavors els 1.608 treballadors de l'ens estan en situació de permís retribuït, és a dir, cobrant les nòmines tot i no poder anar a treballar.

stats