Política 02/05/2018

El Govern treballa en un pla per afavorir el retorn dels joves emigrats

L'Executiu també afirma que facilita l'accés a l'habitatge i desincentiva l'especulació immobiliària

Jaume Ribas
2 min
LA PRECARIETAT CREIX  Els menors de 30 anys pateixen una taxa d’atur  del 33% i una temporalitat  del 42%.

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha dit avui al Parlament que treballa per redactar un pla que incentivi el retorn dels joves que han hagut de partir de les Illes o de l'Estat per cercar feina. Ho ha anunciat com a resposta a una pregunta formulada per la coportaveu de Podem, Laura Camargo, que ha insistit en la necessitat que "els joves més preparats de la història puguin tornar a les Illes".

A més d'anunciar l'elaboració d'aquest pla contra l'emigració econòmica dels joves, la presidenta ha tret pit per les mesures que ha adoptat l'executiu per "evitar que se n'anassin més joves, que era una cosa que també podia passar". En aquest sentit, ha recordat a la diputada de Podem que l'Executiu ha tirat endavant els programes de Garantia Juvenil i de Joves Qualificats, que han permès trobar feina a alguns d'aquests potencials emigrants econòmics.

"Desincentivar" l'especulació immobiliària

A més de les mesures laborals, Armengol ha destacat la inversió de 50 milions d'euros en la construcció de 511 habitatges de protecció oficial. Com a resposta a una altra pregunta del diputat de Podem Aitor Morrás, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha assegurat avui que el seu executiu adopta mesures que estan "desincentivant" l'especulació immobiliària per part de societats cotitzades anònimes d'inversió en el mercat immobiliari, conegudes com a 'socimis'.

Aquestes societats es dediquen a la "compra d'actius immobiliaris de manera massiva", la qual cosa contribueix a crear una "tempesta perfecta d'impossibilitat d'accés a l'habitatge", ha dit Morrás.

En aquest sentit, la decisió del Consell d'Eivissa i l'Ajuntament de Palma de prohibir el lloguer vacacional de pisos suposa desincentivar l'especulació. A més, ha dit que la futura llei d'habitatge regularà la cessió obligatòria d'habitatges en desús propietat de grans forquilles i l'actual Llei d'urbanisme obliga a incrementar la cessió de sòl públic, unes mesures que, juntament amb les ajudes directes al lloguer a 3.000 famílies i la construcció de nous habitatges públics, actuen en favor dels residents amb dificultats per pagar una casa, segons que ha explicat Pons.

stats