Partits
Política 04/08/2022

El Pi renovarà els estatuts per evitar que puguin ser una arma de lluita interna del partit

El sisè Congrés Balear serà dia 8 d'octubre del 2022

2 min
L'executiva d'El Pi-Proposta per les Illes Balears

PalmaL'executiva d'El Pi - Proposta per les Illes Balears ha aprovat convocar el sisè Congrés Balear per a dia 8 d'octubre del 2022, en el qual es renovaran els estatuts del partit i les ponències econòmica i política. El president de la formació, Tolo Gili, ha avançat que volen que "sigui un congrés de consolidació amb l'objectiu d'aglutinar i sumar forces per fer un projecte més sòlid", així com "d'obertura i de modernització de les estructures".

La reforma introduirà alguns canvis com són "la manera de governar el partit i la forma interna", ha indicat Gili, referint-se a la incompatibilitat que hi ha entre la figura de president i la de candidat del partit, sigui en l'àmbit autonòmic o municipal. Els nous estatuts volen ser més clars i complets, per tal per evitar confusions i lluites internes que bloquegin l'activitat de la formació; "no pot tornar a passar quer ningú bloquegi aquest partit" i, per això, ara cada afiliat tindrà un vot, ha explicat el president.

Una campanya de reclam

La campanya que hi ha al darrere del sisè congrés parteix d'una llauna de refresc, i es proposa "tastar la política d'El Pi", ha detallat Gili. A partir d'aquesta trobada, volen "incorporar tota la gent possible" per tal de reforçar la formació, així com donar-se a conèixer, per esborrar la mala imatge dels darrers mesos.

"Tenim un important repte al davant, una oportunitat històrica, perquè El Pi sigui decisiu per marcar les polítiques del pròxim Govern", ha indicat la vicepresidenta primera Xisca Mora. "Entenem que en aquests moments de polarització i inestabilitat econòmica i social és molt necessari un partit que posi seny i centri les polítiques en elmbenefici de tots els ciutadans", ha afegit el vicepresident segon, Jaume Monserrat.

També han participat en la roda de premsa la vicepresidenta Lucia Ribas, d'Eivissa, i el vicepresident Toni Bosch, de Menorca. Ambdós han defensat la política d'El Pi per mirar, entendre i actuar davant les necessitats dels illencs.

stats