Societat 18/09/2021

Tolo Gili, nou president d’El Pi de Mallorca

La seva ha estat l'única candidatura que s'ha presentat al Congrés i ha rebut el suport del 97% dels vots

ARA Balears
2 min
El nou president d'El Pi a Mallorca, Tolo Gili.

PalmaTolo Gili, el fins ara secretari general d'El Pi, s'ha convertit en el nou president del partit a Mallorca. La seva ha estat l'única candidatura que s'ha presentat al congrés, que s'ha fet aquest dissabte a Porreres per escollir la nova executiva. Amb 314 vots a favor i 17 en blanc, Gili ha rebut un suport del 97%. "El resultat ha estat magnífic", ha assegurat el nou president, que ha destacat l'alta participació'. "En altres eleccions no s'arribava als 210 vots, ara els afiliats han votat més que mai i això dona una legitimitat important en aquests moments", ha remarcat.

Davant una crisi del partit "que continuam tenint i volem superar", Gili ha marcat com a objectius principals "recuperar la confiança i la il·lusió dels comitès". En aquest sentit, ha defensat que "és urgent anar afiliat per afiliat perquè recuperin la il·lusió i tornar a reestructurar el partit per tirar-lo endavant des de la base". A mitjan termini, ha afirmat que "no ens podem aturar de fer feina" amb vista als propers comicis. "El primer trimestre de l'any hi haurà d'haver primàries per enfocar les eleccions", ha avançat Gili, qui ha remarcat que El Pi "és un partit i les coses es fan votant".

Cal recordar que aquest divendres el sector amengualista del partit va decidir no presentar-se al congrés i volia sol·licitar-ne la impugnació, quan només quedaven hores perquè es fes. En aquest punt, l'ara president de la formació a Mallorca ha assegurat que no han rebut "cap escrit oficial de la impugnació". A més, ha volgut deixar clar que està "convençut de la legitimitat" del congrés.

Cal recordar que Gili ha presentat la seva candidatura per al congrés balear –que es farà el 25 de setembre–, malgrat que no està d'acord amb el reglament. Precisament, els reglaments d'ambdós congressos són un dels punts d'enfrontament entre els dos sectors, que continuen sent incapaços de tancar la ferida de la formació regionalista. Mentre que el de Mallorca s'havia de dur a terme amb els criteris dels melianistes, els amengualistes havien imposat el seu criteri per al balear.

stats