Política 17/09/2021

Continua la guerra en El Pi: el sector amengualista vol impugnar el congrés de Mallorca

Aquesta decisió arriba el mateix dia que Toni Gili ha presentat la seva candidatura per al balear

1 min
Presentació de la candidatura melianista al Congrés balear d'El Pi, encapçalada per Tolo Gili.

PalmaLa guerra oberta entre els sectors amengualista i melianista d'El Pi sembla que no té final. Al tancament d'aquesta edició, el sector amengualista ha decidit no presentar-se al congrés de Mallorca que s'hauria de dur a terme dissabte, 18 de setembre, i sol·licitar-ne la impugnació quan només manquen hores perquè es faci.

A més, aquesta decisió s'ha pres el mateix dia que el melianista Toni Gili ha presentat la seva candidatura per al congrés balear –que es farà el 25 de setembre–, malgrat que no està d'acord amb el reglament. Cal recordar que, precisament, els reglaments d'ambdós congressos són un dels punts d'enfrontament entre els dos sectors, que continuen sent incapaços de tancar la ferida de la formació regionalista. Mentre que el de Mallorca s'havia de dur a terme amb els criteris dels melianistes, els amengualistes havien imposat el seu criteri per al balear.

"És un reglament que no s'ha acordat, amb el qual no estam d'acord al 100%", ha dit Gili durant l'acte de presentació de la seva candidatura. Així i tot, el candidat s'ha estimat més que "els afiliats puguin votar" abans que no es pogués fer el congrés balear, argument que els amengualistes no han compartit quant al congrés de Mallorca, que volen impugnar. De fet, Gili ha reconegut que "els afiliats estan despistats" amb la contínua guerra interna del partit i que aquesta situació "l'afebleix" amb vista a les eleccions autonòmiques del 2023. "Estam explicant la situació, perquè no hi ha un posicionament polític gaire diferent, sinó que les diferències són quant a l'estructura interna", ha remarcat Gili.

stats