Política 15/09/2021

El Pi convoca el Congrés de Mallorca i el de Balears malgrat que el partit continua dividit

Els regionalistes triaran nou president el 25 de setembre

ARA Balears
1 min
Al mig, el candidat a presidir El Pi, Toni Roldán.

PalmaEl Pi durà a terme el Congrés de Mallorca –el 18 de setembre– i el de Balears –el 25 de setembre– malgrat que l'enfrontament entre el sector fontista i el melianista està lluny d'acabar. Els afiliats del partit regionalista ja han rebut les convocatòries per als dos congressos, però, finalment, les dues famílies d'El Pi no s'han posat d'acord amb els reglaments que marcaran els dos congressos. Així, el de Mallorca es farà d'acord amb els criteris dels melianistes –que tenen majoria a l'illa major– i el balear amb els dels amengualistes.

El Congrés de Mallorca es durà a terme a Porreres amb modalitat mixta: els militants podran votar de manera telemàtica o presencial. Això sí, serà obligatori fer una inscripció prèvia per participar-hi –el termini finalitza el 16 de setembre. Les llistes a presidència, vicepresidència, secretaria general, tresoreria i a l'executiva insular seran obertes, encara que les haurà d'avalar un 10% dels afiliats.

Quant al cinquè Congrés Balear, començarà a les 10 hores al poliesportiu de Campanet. També serà necessari que els afiliats s'hi inscriguin amb antelació –en aquest cas, tenen fins al 15 de setembre, un dia abans. Un 10% dels afiliats també haurà d'avalar les llistes, les quals, al contrari que al Congrés de Mallorca, seran tancades.

El sector melianista, amb Tolo Gili al capdavant, presentarà aquest dijous les seves candidatures, tant per al Congrés de Mallorca com de Balears. Cal recordar que es va arribar a plantejar la possibilitat d'ajornar ambdós congressos amb la intenció d'assolir un acord quant als reglaments, segons va explicar dissabte el secretari general d'El Pi, Tolo Gili.

stats