Política 19/08/2021

Els fontistes impugnaran l'executiva perquè no deixa participar-hi els dimitits

Defensen que només havien abandonat la permanent

ARA Balears
2 min
Imatge de la reunió extraordinària de l'executiva d'El Pi de Mallorca

PalmaContinua la guerra interna a El Pi. Després de la reunió d'aquest dijous vespre, els fontistes han informat que impugnaran l'executiva extraordinària de Mallorca perquè no s'ha permès que hi participassin els set càrrecs que dimitiren. La polèmica ha començat quan el secretari general d'El Pi, Tolo Gili, ha decidit no convocar els que van dimitir amb Toni Amengual el passat 19 de juliol a l'executiva del partit a l'illa . Poc després de conèixer la notícia, els fontistes han apel·lat a l'estatut per dir que no havien abandonat l'executiva del partit i, davant la negativa de Gili de convocar-los, han decidir impugnar la reunió.

Fonts de les dues parts asseguren que ha estat una reunió tranquil·la i cordial, però tensa. Durant la reunió s'ha debatut sobre si realment els set protagonistes havien dimitit de l'executiva o només de la permanent. Melianistes i fontistes han donat la seva versió sobre el que diuen els estatuts del partit i, finalment, la majoria de representants de l'executiva han votat a favor de l'acta de l'executiva del 19 de juliol on es van produir els fets de debat.

Els fontistes interpreten que en aquesta acta no es manifesta la voluntat de cada una de les persones a dimitir, sinó que ho fan de manera interposada per Toni Amengual. Per ells, l'important és l'escrit que envien al secretari general, en què diuen que deixen la secretaria orgànica. En tot cas, les dues parts mantenen que és una interpretació.

A la reunió no s'han tractat més temes que aquest, ja que el més important per a les dues parts és que es convoqui l'executiva balear i, segons manté el secretari general, "l'important ara és pactar un reglament per tirar endavant el partit amb vista al congrés".

stats