Política 19/08/2021

Malestar en el sector fontista perquè no estan tots convocats a l’executiva d'El Pi de Mallorca

El secretari general assegura que no ho farà perquè han dimitit

ARA Balears
2 min
Al mig, el candidat a presidir El Pi - Proposta per les Illes Balears, Toni Roldán.

PalmaPoques hores abans de la reunió extraordinària de l'executiva d'El Pi de Mallorca, el secretari general de la formació, Tolo Gili, no ha convocat els set dimitits el passat 19 de juliol, cosa que ha provocat la indignació del sector que representen. Són els anomenats fontistes o amengualistes: els dos presidents que han abandonat la formació en un any i mig per desavinences amb Josep Melià, el que dirigeix i controla l'altra part del partit.

"Les persones que han dimitit no estan convocades". Així de contundent ha estat aquest matí a l'ARA Balears el secretari general d'El Pi. A parer seu, les manifestacions dels set fontitstes "varen ser clares, una persona dimiteix de manera voluntària", ha assenyalat. El quid de la qüestió és si realment han dimitit o no. A la roda de premsa posterior a la trencadissa, Toni Amengual, el llavors president, va afirmar: "Dimitim de la permanent i l'executiva"... i va donar els set noms i càrrecs.

Però amb posterioritat expliquen que, d'acord amb els estatuts del partit, això no és exactament així i reclamen el seu lloc a l'executiva. L'article 17.4 marca: l'afiliat que cessi haurà d'exercir les seves funcions pròpies del càrrec que ocupi fins que el seu substitut n'hagi pres possessió, excepte en el cas que hi hagi un mecanisme previst de substitució.

Els fontistes matisen que l'únic mecanisme previst és el de la substitució del president de la formació i que, per tant, la resta de dimitits continuen sent vocals de l'executiva insular i autonòmica de ple dret. Gili assegura que això són "interpretacions interessades". Apel·la a l'acte de l'executiva del 19 de juliol on manifestaren que seguien el camí marcat per Amengual i a un escrit que explica que no mostrarà.

El sector fontista sí que ha mostrat l'escrit on quatre dels considerats dimitits especifiquen que deixen els seus càrrecs orgànics, no l'executiva, com són:

  • Secretari de comunicació i estratègia política: Josep Franco Roman
  • Secretari de coordinació i implantació: Gori Ferrà Frau
  • Secretari de formació: Catalina Riera Mascaró
  • Secretari d'estudis i programes: Sebastià Salas Serra

L'executiva extraordinària de Mallorca d'avui, sol·licitada a petició dels fontistes, es va constituir en 31 membres, només 24 dels quals estan convocats. Amengual és l'únic, segons els estatus i d'acord amb les tesis fontistes, que no hi hauria de comparèixer, perquè n'era el president i no hi ha cap mena de dubte que sí que ha dimitit.

Tant una branca com l'altra asseguren que l'executiva d'avui és de mel i sucre, perquè la important és la balear, que encara no està convocada. És la que marcarà el contingut del congrés de dia 25 de setembre que ha de triar la nova direcció.

stats