Política 17/08/2021

Els fontistes contraataquen amb Toni Roldán com a candidat a presidir El Pi a les Balears

El batle actual de sa Pobla, Llorenç Gelabert, és el cap de llista de la candidatura de Jaume Font per liderar el partit a Mallorca

3 min
Al mig, el candidat a presidir El Pi - Proposta per les Illes Balears, Toni Roldán.

PalmaLa candidatura fontista d'El Pi ha presentat aquest dimarts el president actual del partit a Eivissa, Toni Roldán, com a cap de llista al congrés que la formació ha convocat per al proper 25 de setembre per decidir qui liderarà el nou projecte del partit. "Aquesta candidatura no té cap tipus de motxilla", ha defensat Roldán aquest matí durant la presentació. També manté que aquesta és una oportunitat per demostrar que "hi ha un projecte que mira per les quatre illes".

També dins el corrent fontista, s'ha presentat com a candidat a presidir El Pi a Mallorca el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, qui ha mantingut que "encara que hi hagi dues candidatures" tots són "un mateix partit". Gelabert ha assegurat que vol "comptar amb tothom" i que "no hi ha d'haver cap retret".

En referència a la branca melianista, que té com a cap de llista l'actual secretari general del partit, Tolo Gili, Roldán ha mantingut que "són companys d'El Pi" i que "no s'han d'integrar enlloc perquè ja hi són". Així, el candidat eivissenc espera que el congrés acabi de desencaixar la situació i que tothom vagi "darrere les persones que hagin guanyat".

L'ombra de Jaume Font

Roldán també ha reivindicat la línia que varen marcar els expresidents del partit Jaume Font i Toni Amengual, "dues persones molt important dins el grup". Ara bé, "ells ja són a ca seva tranquil·lets i el que hem de fer ara és treballar per defensar el projecte que varen començar", ha puntualitzat.

Per la seva banda, Llorenç Gelabert ha assenyalat que "si no tingués el suport de Jaume Font, no seria aquí". "Som amics des de fa molts d'anys. Amb 17 anys vaig entrar en política i sempre he estat a prop d'en Jaume Font i la veritat és que és el meu conseller", ha explicat el batle.

Encara que el portaveu d'aquesta branca, Sebastià Sales, ha reivindicat que tenen "una vocació 100% de Balears", l'acte de presentació s'ha centrat més en la figura del candidat a presidir el partit a Mallorca i ha deixat en segon pla la imatge de Roldán. Ha estat el cap de llista de l'illa qui ha donat els detalls de la candidatura fontista, que promet dur "un poc d'aire fresc" i està compromesa amb el fet de ser "una opció de centre regionalista".

Dos corrents

Preguntat pels dos corrents que aglutinen a hores d'ara el partit, el batle ha exposat que li "agradaria que això canviàs". "Això dels corrents fontistes i melianistes, amb respecte per en Jaume i en Pep, s'ha de deixar de banda. A nosaltres només ens interessa el projecte regionalista, sòlid, de futur", ha indicat.

En referència a la proposta de la branca melianista centrada a prohibir que el president del partit es presenti a unes eleccions, el cap de llista mallorquí ha aclarit que això no ho han de decidir ells, sinó que el partit ja té les seves "estructures superdemocratitzades per triar els candidats". Sigui com sigui, ha avançat que no veu "necessari" fer canvis en els estatus de la formació, de la mateixa manera que tampoc preveu modificar la línia ideològica del partit, que defineix com a "regionalista, balearista i que engloba totes les illes".

Però tot això depèn de l'executiva de la formació, de la qual –de moment i segons Roldán– només ha sortit Toni Amengual. "L'executiva ho decidirà [si es canvien els estatuts]", ha dit el candidat balear, qui és conscient que "Tolo [Gili] volia canviar algunes coses". En aquest sentit, la seva branca li donaria el vistiplau si entén "que és bo per al partit".

stats