Política 29/11/2021

Pere Soler (El Pi) diu que no tenia "intenció d'assolir el càrrec de portaveu"

El membre del partit regionalista va precipitar divendres la destitució de Xisca Mora del seu càrrec actual

2 min
Pere Soler i Bel Febrer al Consell de Mallorca.

PalmaEl membre d'El Pi al Consell de Mallorca Pere Soler ha aclarit aquest dilluns els fets que varen precipitar la destitució de la portaveu del seu partit, Xisca Mora, promoguda per ell mateix i la seva companya Bel Febrer. Segons Soler, "no hi havia intenció d'assolir el càrrec de portaveu". De fet, ha assegurat que la seva decisió "no era previsible, sinó que les actuacions [de Xisca Mora] han abocat a prendre-la".

La notícia va esclatar divendres quan Soler i Febrer varen registrar el nomenament del primer per substituir Xisca Mora com a portaveu. La normativa estableix que aquesta decisió l'ha de prendre la majoria del grup polític i, com que dos dels tres membres hi estan d'acord, el canvi està previst que s'efectuï en el pròxim ple de desembre.

Ara bé, el detonant d'aquest canvi ve d'abans, de dimecres de la setmana passada, concretament. Amb la intenció "d'evitar malentesos", Soler ha relatat la successió dels fets aquest dilluns matí en una roda de premsa. Tot prové del desacord entre Soler i Febrer i Mora a l'hora de triar la persona que substituiria la responsable de premsa del partit. Segons el futur portaveu d'El Pi, ell i Febrer varen comunicar a Mora que "la millor opció era substituir-la per la secretària primera del partit, que també té un perfil de comunicació i que havia fet feina braç a braç amb la persona que se n'anava".

"La sorpresa va ser que Xisca Mora ens va comunicar que ja havia pres una decisió unilateralment i que ja havia registrat el canvi el dia abans", ha declarat Soler, qui ha lamentat que "aquests canvis s'han de fer de manera consensuada amb el grup". Per això, el mateix dia varen "registrar al Consell el canvi que s'havia de fer" segons el seu criteri, perquè "no es podien consentir aquestes actuacions", ha explicat el membre de la formació regionalista.

L'endemà d'això, ha relatat, varen rebre un escrit del president del partit "amb to amenaçant" en què deia que si no retiraven la petició que havien registrat corrien el risc que se'ls obrís un expedient disciplinari. "Pensam que no és manera d'actuar. Ens sap greu, però creim que no podem confiar en la portaveu", ha afegit Soler.

El darrer bastió

Com a resposta a les declaracions que Xisca Mora va fer a l'ARA Balears aquest cap de setmana, Soler ha apuntat que "ningú ha actuat amb rancor ni odi". A més, ha advertit: "No toleraré que ningú em maltracti davant l'opinió pública. No entraré en desqualificacions".

Cal recordar que tant Soler —que va substituir Antoni Amengual com a conseller fa poques setmanes— com Febrer formen part de la branca antimelianista d'El Pi, que rebutja la manera de fer de Josep Melià. De fet, Mora ha acusat el seu company d'actuar a "esquena" del partit i de "deixar-se endur pel rancor" d'haver format part de la candidatura fontista (i amengualista) encapçalada per Toni Roldan, que va perdre en el V Congrés d'El Pi d'aquest agost. Així, el Consell de Mallorca era l'única institució on els antimelianistes tenien opció de guanyar pes i la maniobra per desplaçar Mora no es podia descartar.

stats