CRISI A IU
Política 03/02/2015

El PCE de Madrid trenca amb Esquerra Unida a la comunitat i aposta per confluir amb Guanyem

El Partit Comunista assegura que la direcció autonòmica d'IU incompleix els acords en matèria de convergència de la formació a nivell estatal

Europa Press
2 min
ELS PORTAVEUS DEL SECTOR CRÍTIC
 Tania Sánchez, parella de Pablo Iglesias, és la candidata d’IU per a la Comunitat de Madrid, però l’amenaça judicial per possible malversació de fons públics podria apartar-la de la cursa. Mauricio Valiente és l’aspirant d’IU a l’alcaldia.

MadridEl Partit Comunista de Madrid ha decidit trencar la seva relació amb Esquerra Unida de la Comunitat de Madrid (IUCM), en entendre que la direcció s'ha situat "al marge" de la política d'Esquerra Unida Federal, i ha mostrat la seva aposta per mantenir "sense embuts la participació en els espais de convergència com Guanyem Madrid i altres espais de confluència similars, en línia i coherència amb l'aprovat pels òrgans federals del PCE i Esquerra Unida".

Així consta en la resolució de la comissió executiva permanent, on el Partit Comunista de Madrid assenyala que "no reconeix a l'actual direcció d'IUCM ni acudirà als òrgans que la mateixa convoqui mentre no s'executin els acords federals en l'àmbit de la convergència".

També fa referència a la petició de la dimissió dels portaveus de l'Ajuntament i l'Assemblea de Madrid, Ángel Pérez i Gregorio Gordo, respectivament, i, a la vegada exigeixen que es "faciliti una estructura directiva plural, cohesionada i unitària que possibiliti la superació de la fractura actual". "Exigim la immediata destitució dels portaveus, Àngel Pérez i Gregorio Gordo, així com del diputat Antero Ruiz, o si no, la seva translació al grup mixt", destaca en la resolució.

El Partit Comunista de Madrid afirma que es reclamen com a part d'Esquerra Unida Federal i, per tant, es referencien en els seus acords en l'àmbit de la convergència, "de manera que, a falta d'un desenvolupament més explícit del preacord de Guanyem Madrid", seguiran "treballant en aquest espai i en espais similars a les localitats on s'estiguin produint".

El PCE a Madrid fa referència als últims informes del Comitè Central i del Comitè Federal del PCE, on es recull que "vivim en un moment polític que ha generat enormes expectatives en la majoria social treballadora". "Per això, hem teoritzat la necessitat d'apostar per la confluència i la construcció de projectes polítics d'Unitat Popular i, en conseqüència, hem posat a treballar-hi a la militància del PCM en els diferents municipis", expliquen.

Aquests processos, "complexos i dificultosos", han suposat "avanços notables" (les diferents plataformes municipalistes que s'han anat conformant en els diferents municipis de la Comunitat de Madrid) i no poden" renunciar per responsabilitat històrica" amb la seva classe "classe".

Contradicció d'IUCM

Per contra, entenen que la direcció d'IUCM, "constituïda sense la participació ni l'aprovació d'aquest Partit (atès que no complien els mínims exigibles que va marcar la resolució aprovada al respecte en el Comitè Central), ha marcat unes línies que entren en completa contradicció amb allò aprovat per IU i PCE i el treball desenvolupat per la militància del nostre partit i el nostre referent electoral".

Així, ha lamentat que el denominat escàndol de les targetes black de Bankia va deixar al seu "referent electoral a Madrid profundament tocat en la seva imatge pública". "Davant aquesta situació, la direcció federal del PCE i Esquerra Unida van posar en marxa mecanismes d'investigació que van obtenir com a conclusió l'existència de determinades responsabilitats polítiques que a dia d'avui encara no s'han complert", s'han queixat.

Aquesta situació, segons la seva opinió, ha produït el "desànim en la militància i l'aprofundiment en una fractura política cada cop més greu que pot acabar en una autèntica diàspora". "És imprescindible frenar aquesta deriva com més aviat millor", sentencia.

stats