Fiscalia de Drets Humans
Política 19/06/2024

El PCE denuncia Le Senne per presumpte delicte d'odi a la Fiscalia de Drets Humans

La formació ha sol·licitat a la Fiscalia l'obertura de diligències d'investigació penal contra el president del Parlament

ARA Balears
1 min
La imatge esquinçada d'Aurora Picornell

PalmaEl PCE ha denunciat davant la Fiscalia el president del Parlament, Gabriel Le Senne, per un presumpte delicte d'odi per esqueixar durant la sessió plenària d'aquest passat dimarts una fotografia de la sindicalista i víctima del franquisme Aurora Picornell. Segons ha indicat la formació, han presentat la demanda davant la Sala de Drets Humans i Memòria Democràtica del Ministeri Públic, al·ludint també que aquest comportament suposa una infracció greu de la normativa sobre memòria històrica, tant a escala estatal com autonòmica.

Així, el partit ha sol·licitat a la Fiscalia l'obertura de diligències d'investigació penal contra Le Senne, ja que a les imatges de la sessió s'evidencia que va rompre les imatges de Picornell i de les Roges del Molinar que varen ser exhibides per diputades del PSIB com a símbol de protesta. La denúncia argumenta que Picornell, militant i dirigent del Partit Comunista a Mallorca, va ser torturada, assassinada i llançada a una fossa comuna pel bàndol franquista juntament amb les Roges del Molinar, i que l'acció de Le Senne, diputat autonòmic de Vox podria constituir un delicte d'odi.

També relata que la Llei de memòria democràtica preveu com a infracció greu les accions de "destrucció o menyspreu" d'elements simbòlics en memòria o homenatge de les víctimes de la dictadura franquista. Així mateix, s'al·ludeix al fet que la normativa autonòmica de memòria estipula també com a conducta greu "les manifestacions o exhibicions per part de representants públics i funcionaris de l'Administració de la comunitat autònoma que facin enaltiment del cop militar del 1936, la Guerra Civil i la Dictadura".

stats