Política 23/05/2019

Els partits d'esquerra assumeixen les propostes de la Plataforma Ciutadana per la Sanitat Pública

L'entitat s'ha reunit amb els principals partits, menys amb Ciutadans, però només PSIB, Podem i MÉS s'han compromès amb els 24 punts que defensen

Carles Tudurí
2 min
Només els partits d'esquerra assumeixen les propostes de la Plataforma Ciutadana per la Sanitat Pública

PalmaMiguel Reyero, portaveu de la Plataforma Ciutadana per la Sanitat Pública, ha explicat aquest dijous en roda de premsa que només els tres partits d'esquerres que formen el Govern actual han assumit les 24 propostes que l'entitat ha proposat als principals partits polítics que es presenten a les eleccions autonòmiques de diumenge.

La plataforma, constituïda per 10 associacions de les Illes, entre les quals es troben Metges del Món, l'Associació per la Defensa de la Sanitat Pública a les Illes Balears i la Federació d'Associació de Veïns de Palma, s'ha reunit durant els darrers mesos amb representants dels distints partits polítics per donar-los a conèixer les seves propostes, com la de "no ampliar l'externalització i privatització" de serveis sanitaris i l'estudi sobre la "conveniència" de la reversió dels serveis que ja s'han externalitzat.

Reyero ha explicat que PSIB, Unides-Podem i MÉS han signat amb la plataforma el compromís de complir amb els punts defensats per la plataforma, "tot i que no tots els punts es duen de manera explícita en cada un dels programes d'aquests partits". En canvi, el Partit Popular i El Pi varen mantenir reunions amb la plataforma, però, tot i mostrar interès a defensar alguns dels punts defensats per l'entitat, finalment no varen signar el compromís. La reunió amb Ciutadans no es va arribar a mantenir per manca de disponibilitat o interès de la formació de dretes.

El portaveu d'aquesta iniciativa ha indicat que a partir d'ara la feina serà la de tractar que els punts defensats formin part d'un programa de Govern si els tres partits d'esquerres aconsegueixen una majoria per governar. "Si no és així, també insistirem que des de l'oposició es defensi la sanitat pública i els punts que nosaltres proposam", ha precisat.

Les diferents propostes van encaminades a salvaguardar els drets de les persones, a garantir la igualtat en salut sexual i reproductiva, a reclamar una gestió pública transparent, a eliminar els conflictes d'interessos pel que fa a formació, indústria i conflictes d'empresa, i a una millor gestió dels medicaments, entre d'altres. "Moltes de les reivindicacions s'han aconseguit durant aquesta legislatura i només demanam que es mantinguin i es millorin", expliquen.

stats