Política 26/11/2019

Els grups parlamentaris encenen 52 espelmes per les víctimes de la violència masclista

Els diputats de Vox han boicotejat l'acte

Maria Llull
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, Gloria Santiago, Joana Aina Campomar, Sílvia Cano,  Esperança Sans i Sílvia Tur, durant l'acte

PalmaTots els grups parlamentaris han participat aquest dimarts en l'acte de commemoració del Dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones, durant el qual s'han encès 52 espelmes en memòria de les víctimes de violència masclista que hi hagut enguany a l'Estat. Els diputats de Vox han fet boicot a l'acte quan el Parlament balear ha fet públic un manifest en contra de la violència masclista.

La totalitat dels partits han subscrit el text, llevat de l'extrema dreta. En el manifest es recorda que el 25-N no tan sols ha de servir per reflexionar, sinó també "per a la renovació dels esforços per part de totes les institucions polítiques i socials per lluitar contra aquesta vulneració dels drets humans a escala global".

Segons el text, l'origen de la violència masclista radica "en la discriminació que pateixen les dones respecte dels homes". "La violència masclista no té cabuda en la societat que aspiram a ser, ni en la democràcia que volem consolidar", diu el text, que també considera l'eliminació de la violència masclista com "una obligació". "Les dones tenen dret de viure en llibertat i que les seves vides no estiguin en perill pel fet de ser dones", assenyala.

A més, el comunicat també recorda que "més de 1.000 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles des de l'any 2003", data en què es començaren a recollir les dades oficials.

A més de rebutjar "totes les formes de violència cap a les dones", el Parlament ha instat el govern espanyol a impulsar una comissió de seguiment dels acords del pacte d'estat en matèria de violència masclista". També s'ha posat de manifest la necessitat d'una "cooperació institucional" per lluitar contra aquesta xacra.

stats