Política 27/10/2020

El Parlament reclama al Govern una llei balear de la ciència

La Cambra vota les propostes de resolució dels partits després del Debat de Política General

Ara Balears
2 min
Ple del Parlament

PalmaEl ple del Parlament ha acordat aquest dimarts demanar al Govern que aprovi una llei balear de la ciència amb l'objectiu de captar i retenir el talent científic i acadèmic. Aquesta ha estat una de les propostes de resolució dels partits polítics (en aquest cas, de MÉS per Mallorca) que ha vist la llum després del Debat de Política General de la setmana passada. En total, s'han aprovat 128 de les 198 propostes dels grups parlamentaris.

Una altra de les propostes de MÉS que ha rebut el suport de la Cambra ha estat impulsar un acord polític per incrementar les inversions en R+D+I (recerca, desenvolupament i innovació). En concret, es planteja destinar un 1,2% a fer créixer les empreses tecnològiques de les Balears i situar la inversió en ciència al nivell de la mitjana europea.

La iniciativa de Ciutadans per incrementar el nombre de docents i dels professionals de suport per als alumnes amb necessitats educatives especials ha estat una altra de les iniciatives que s'han aprovat durant el ple. A més, el partit taronja també aconseguit el vistiplau de la Cambra per sotmetre la CAIB i totes les empreses públiques "a una auditoria operacional, d'eficiència i de gestió per detectar ineficiències, despesa supèrflua i duplicitats, a més de reorientar la despesa pública", segons ha explicat el partit taronja mitjançant un comunicat. D'altra banda, Cs ha criticat que el PP no hagi donat suport a la petició per eliminar el plus de 22.000 per a alts càrrecs amb residència fora de Mallorca.

El PP critica que l'esquerra ha rebutjat 33 de les seves 42 propostes

Per la seva banda, el PP ha lamentat que l'esquerra hagi rebutjat 33 de les seves 42 propostes de resolució, moltes de les quals estan centrades a superar la crisi del covid-19 i reactivar l'economia de les Illes. "Els partits que donen suport al Govern han rebutjat l'oferiment del PP de donar suport als pressupostos del 2021 a condició que no s'apugin els impostos, s'augmentin les ajudes a empreses i autònoms, s'habilitin ajudes al lloguer, s'aprovi una paga extra per al personal sanitari i es redueixi l'estructura del Govern un 30%", han manifestat els populars després del debat mitjançant un comunicat.

Entre les propostes aprovades, el PP ha destacat la petició a l'executiu espanyol que els ERTO s'allarguin fins dia 31 de març, així com la reclamació al Govern perquè hi hagi protocols clars de detecció de coronavirus a les residències de la tercera edat per a usuaris, treballadors i visitants.

stats