Política 08/06/2022

El Pacte tomba la compareixença urgent d'Armengol pel cas Ports sol·licitada pel PP

"No hi ha cap urgència", ha argumentat la portaveu parlamentària socialista, Pilar Costa

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en una imatge d'arxiu.

PalmaEls partits que donen suport al Govern han rebutjat aquest dimecres en la junta de portaveus la sol·licitud de compareixença urgent de la cap de l'Executiu illenc, Francina Armengol, per part del PP, arran de les presumptes implicacions en el cas Ports. "No hi ha cap urgència, ahir vam tenir un ple de control en què ningú de l'oposició va aprofitar per formular una pregunta sobre aquest tema", ha argumentat la portaveu parlamentària socialista, Pilar Costa.

Així i tot, el portaveu del principal partit de l'oposició, Antoni Costa, ja va finalitzar la seva intervenció d'aquest dimarts en el Parlament afirmant que "fa tres dies que surt en els mitjans nacionals per presumptes implicacions en el cas Ports". Costa no va rebre una resposta directa d'Armengol, qui va exposar al diputat popular que "esperava que demanàs disculpes als 110.000 fixos discontinus illencs que el seu nou cap –Alberto Núñez Feijóo– ha menyspreat i insultat".

En aquest sentit, la portaveu socialista ha afegit que, en la junta feta aquest migdia, Antoni Costa no imputa cap responsabilitat a Armengol, "així que reconeix que no té cap altra intenció que intentar fer renou mediàtic, quan la investigació és on ha de ser: en mans de la justícia".

Per la seva banda, la portaveu adjunta del PP, Núria Riera, ha criticat el fet que el Pacte tombi aquesta compareixença de la presidenta. "No és que la demani el PP, sinó que la necessita la ciutadania per les sospites que es plantegen damunt la presidenta, això és tirar palades de terra damunt la transparència", ha afirmat.

Aquests darrers dies han sortit publicacions revelant intercanvis de missatges entre Armengol i l'expresident de l'Autoritat Portuària de Balears (APB), Joan Gual de Torrella, en què es demostraria que la cap de l'Executiu tindria un coneixement directe de les maniobres irregulars de l'APB en l'adjudicació dels clubs nàutics d'Eivissa i Menorca.

El PP, el passat divendres, a través de la seva secretària general, Sandra Fernández, va apuntar que "donaria uns dies" a Armengol per pronunciar-se al respecte, o aniria per la via parlamentària. "Ens demanam per què ha votat en contra el PSIB, si no hi ha tema, com deia el portaveu del Govern, Iago Negueruela. No ho hauríem d'haver demanat nosaltres, sinó que hauria d'haver vingut ella directament", ha afirmat Riera. Així, ja ha avançat que la pregunta de control a la presidenta el pròxim dimarts tractarà aquesta qüestió.

stats