Política 03/06/2022

El PP reclama a Armengol que expliqui "què coneix realment" del cas Ports

Noves informacions demostrarien que la presidenta del Govern va tenir un coneixement directe de les maniobres de l'expresident de l'APB

2 min
La secretària general del PP balear, Sandra Fernández

PalmaEl PP ha reclamat aquest divendres a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que expliqui "què coneix realment" del denominat cas Ports. Segons la informació avançada per El Mundo després de l'aixecament del secret d'una de les peces del cas, l'expresident de l'Autoritat Portuària de les Balears (APB), Joan Gual de Torrella, va mantenir informada personalment Armengol d'algunes de les maniobres que denuncia la Fiscalia Anticorrupció, segons dues converses de WhatsApp del 2018 i 2020 intervingudes per la Guàrdia Civil.

Gual de Torrella va detallar a la cap de l'Executiu el 2018 que el tema del "Club (Nàutic) d'Eivissa ho arreglam en el pròxim consell d'administració". "Bona notícia! Mil gràcies, estimat", va contestar Armengol, segons la informació recollida pel mitjà estatal. "Aquests missatges demostren que era coneixedora directa dels procediments que són objecte d'investigació", ha detallat la secretària general del PP illenc, Sandra Fernández.

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) va anul·lar la concessió que l'APB va atorgar a l'empresa concessionària després d'haver-se impugnat, ja que es considerava que s'havien comès irregularitats en l'adjudicació. El vicepresident del club, recentment investigat, és el germà de l'actual portaveu parlamentària socialista i exconsellera de Presidència, Pilar Costa.

Quan varen sortir les primeres informacions, en què apareixien uns manuscrits de l'expresident de l'APB en què s'apuntava que informava de manera puntual Armengol de les actuacions, la presidenta del Govern va afirmar que "mantenia contactes institucionals". Ara el PP sosté que, "si són certs els missatges que apareixen en el sumari, que expliqui per què va mentir en aquell moment". "Queda demostrat que mantenia un contacte personal amb l'expresident de l'APB", ha declarat Fernández.

"No acusam Armengol de res, però creim que, com a responsable política i màxima autoritat d'aquesta comunitat, ha de donar explicacions i deixar el Govern en el bon lloc que li correspon", ha reclamat la secretària general del PP illenc. "Que no tinguem cap dubte que es va actuar conforme a la legalitat", ha afegit. El principal partit de l'oposició donarà "uns dies" a la cap de l'Executiu perquè "surti ella mateixa per voluntat pròpia" i, en cas contrari, "ens plantejarem sol·licitar les explicacions al Parlament".

stats