Política 07/06/2022

El PP treu el cas Ports en el Parlament i Armengol critica les paraules de Feijóo sobre els fixos discontinus

"Fa tres dies que surt als mitjans estatals per presumptes implicacions en aquest cas", ha exposat el portaveu popular, Antoni Costa

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en una imatge d'arxiu.

PalmaEl PP ha retret aquest dimarts en la sessió de control al Parlament les informacions que ha anat publicant El Mundo els darrers dies, sobre presumptes implicacions de la presidenta del Govern, Francina Armengol, en el cas Ports. Seguint aquest diari, la cap de l'Executiu tindria un coneixement directe de les maniobres irregulars de l'expresident de l'Autoritat Portuària de les Balears (APB), Joan Gual de Torrella, en les adjudicacions dels clubs nàutics d'Eivissa i Menorca. "No vull acabar aquesta intervenció sense constatar que fa tres dies que surt als mitjans estatals per presumptes implicacions en el cas Ports", ha afirmat Costa.

"Esperava que demanàs perdó i disculpes als 110.000 fixos discontinus illencs a qui el seu nou cap -Alberto Núñez Feijóo- ha menyspreat i insultat", ha replicat Armengol, sense respondre de manera directa a les paraules de Costa. La presidenta del Govern s'ha referit així a l'argument del president del PP sobre les dades d'ocupació, qui va afirmar que l'executiu estatal "maquillava" els resultats, ja que els fixos discontinus no computen com a aturats. El mateix dia d'aquestes declaracions, Armengol ja va subratllar a les xarxes socials que Feijóo "és un perill per als treballadors i les Balears", pel fet de ser els fixos discontinus una figura laboral destacada a les Illes.

Així i tot, la pregunta formulada pel portaveu parlamentari popular no tractava aquesta qüestió, sinó l'efectivitat de les mesures dels governs balear i estatal per reduir l'escalada de preus. En aquest sentit, Costa ha parlat d'una "paradoxa", amb una "bona temporada turística" i una major facturació, però, "a conseqüència de la inflació, es tenen pèrdues". La cap de l'Executiu ha replicat que "no ens creurem el que pregona", pel fet que la inflació el mes d'abril va tenir una "baixada pronunciada" a les Illes.

Així mateix, Costa ha qualificat de "fracàs" les mesures de Pedro Sánchez i Armengol per fer front a les conseqüències de la pujada dels preus. La cap de l'Executiu aquí ha presumit de les dades econòmiques illenques. "No entenc que digui que l'economia no va bé quan lideram el creixement econòmic d'Espanya", ha afirmat. De fet, en la seva intervenció davant la pregunta de la líder de Ciutadans, Patricia Guasp, ha anunciat que, després d'incrementar-se el PIB balear un 9,1% el primer trimestre, "es preveu que a final del 2022 es recuperi el PIB perdut amb la pandèmia".

stats