Política 06/06/2022

El Govern rebaixa la polèmica del 'cas Ports': "Només hi ha missatges descontextualitzats"

El portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, ha refusat que Armengol hagi de donar explicacions

2 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela

PalmaLes noves informacions que han sorgit sobre el 'cas Ports', que va acabar amb la detenció de l'expresident de l'Autoritat Portuària de les Balears (APB), Joan Gual de Torrella, no han causat preocupació dins el Govern. "No hi ha res a dir perquè no hi ha tema al respecte", ha assegurat el portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern. "Són informacions que es repeteixen en el temps, fa més d'un any que hi ha una investigació judicial en marxa i només surten missatges descontextualitzats. No hi ha res més a dir", ha afegit.

En aquest sentit, Negueruela ha argumentat que la presidenta del Govern, Francina Armengol, no ha de donar explicacions arran dels missatges intervinguts per la Guàrdia Civil, que denotarien que la cap de l'Executiu tenia un coneixement directe de les irregularitats en l'adjudicació dels ports. "Ni tan sols ho hem discutit en el Consell de Govern, jo ja estic donant totes les explicacions oportunes", ha afirmat.

El PP, per la seva banda, ja ha anunciat aquest dilluns, a través de la seva portaveu parlamentària adjunta, Núria Riera, que demanarà la compareixença d'Armengol en el Parlament. "No només volem que ens digui què sap, sinó també per què va mentir", ha incidit Riera. El passat divendres, després de les informacions publicades per El Mundo, la secretària general popular, Sandra Fernández, ja va anunciar que el partit donaria "uns dies" a la cap de l'Executiu perquè "surti ella mateixa per voluntat pròpia" o, en cas contrari,  "ens plantejarem sol·licitar les explicacions al Parlament", una paciència que sembla que ja s'ha esgotat.

Absència d'Yllanes

El Consell de Govern d'aquest dilluns seria el primer en què Armengol i Negueruela s'haguessin vist amb el vicepresident Juan Pedro Yllanes, després de la seva absència al llarg del debat i la votació de la llei turística, una de les més transcendentals de la legislatura. Així i tot, el viatge oficial de la presidenta del Govern a l'Argentina ha alterat els plans, ja que Yllanes ha hagut d'anar a París per presenciar la final de Roland Garros, on Rafel Nadal es va coronar per 14a vegada en el torneig. Per tant, ha estat la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, qui ha presidit el Consell de Govern. "Tenim molt bona relació, ha donat les seves explicacions i no crec que [l'absència d'Yllanes en el debat de la llei turística] tingui la més mínima importància ni afectació", ha exposat Negueruela.

Compra de vacunes

El Consell de Govern ha autoritzat la compra per al 2022 i 2023 de la vacuna contra la diftèria, el tètan, la tos ferina i la poliomielitis, i contra la malaltia meningocòccica. En el cas de la darrera, se n'adquiriran 28.000 anuals, una xifra que es rebaixa a les 11.000 pel conjunt de les altres, amb un pressupost total de 2,5 milions d'euros.

stats