Societat 06/06/2022

El PP demana la compareixença d'Armengol pel cas ports

Núria Riera titlla la presidenta de "fraudulenta" i l'acusa de "ficar-se en tripijocs de concessions"

2 min
La portaveu adjunta del PP, Nuria Riera

PalmaEl Partit Popular ha demanat aquest dilluns la compareixença al Parlament de la presidenta del Govern, Francina Armengol, pel cas Ports. La portaveu del grup parlamentari popular, Núria Riera, ha titllat Armengol de "mentidera" i "fraudulenta" i l'ha acusat de "ficar-se en tripijocs de concessions".

"No només volem que ens digui què sap, sinó també per què va mentir", ha defensat Riera, i ha afegit que la cap de l'Executiu "va mentir quan va dir que les reunions amb Gual i Torrella eren institucionals". "Ara surten missatges que diuen que ella estava informada detalladament de tota la trama de pressupost a adjudicació fraudulenta de la concessió dels ports d'Eivissa i Menorca", ha afirmat.

Riera s'ha referit a les informacions publicades aquest cap de setmana per El Mundo. Asseguren, arran de dues converses de WhatsApp intervingudes per la Guàrdia Civil entre el 2018 i el 2020, que l'expresident de l'Autoritat Portuària mantenia informada personalment la presidenta dels concursos que s'investiguen. La portaveu del PP també ha apuntat a la portaveu del PSIB a la cambra legislativa, Pilar Costa: "Què fa el germà de la senyora Costa als WhatsApp? El germà de la veu al Parlament d'Armengol, imputat en aquesta trama de concessió fraudulenta?", ha demanat.

Divisió per la llei de la biosfera

Mentre que MÉS per Menorca i Unides Podem han defensat la llei de la biosfera de Menorca, PP, Ciutadans i El Pi ja han avançat que votaran en contra de la normativa, que es debat demà al Parlament. Riera ha defensat que la normativa "havia de servir per conservar l'illa, però no ho farà perquè no s'hi posarà recursos; és una llei de prohibició i d'imposicions".

En la mateixa línia ha argumentat la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp: "Han posat sota el paraigua de la sostenibilitat les seves receptes intervencionistes, restriccions i limitacions". "Menorca està protegida, no necessita més restriccions, sinó incentius per fer l'activitat econòmica sense consumir territori", ha afegit, per la seva banda, el portaveu d'El Pi, Josep Melià.

Per la seva banda, MÉS ha anunciat que presentarà una iniciativa parlamentària perquè la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic formi part dels drets fonamentals a la Constitució espanyola. Segons ha explicat Josep Ferrà, es tracta d'una iniciativa que "vol donar suport i continuïtat a la ILP del GOB" per la llei de Benestar de les Generacions Presents i Futures.

stats