Política 27/10/2021

El Pacte rebutja que Armengol doni explicacions sobre el vot del PSOE en contra del règim fiscal en el Senat

El Pi i Ciutadans han donat suport a la iniciativa del PP

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol.

PalmaEl PSIB, Podem i MÉS per Mallorca han rebutjat a la reunió de la Junta de portaveus parlamentaris d'aquest dimecres que la presidenta del Govern, Francina Armengol, comparegui davant del Parlament per explicar per què el PSOE va votar en contra de la tramitació del règim fiscal del REB en el Senat i si la inclusió del factor d'insularitat en els pressupostos estatals és la causa de la minva de les inversions del govern espanyol a les Illes (30 milions menys que el 2021) i que no hi hagi dotació per als convenis ferroviari i de carreteres. El PP havia demanat la compareixença d'Armengol, però el suport d'El Pi i de Ciutadans a aquesta iniciativa no ha estat suficient.

"En aquest context, pensàvem que Armengol compareixeria voluntàriament per donar explicacions, però els grups del Govern hi han votat en contra", ha assenyalat el portaveu del PP, Toni Costa, qui ha considerat "sorprenent" que "Armengol continuï amagada" en el Consolat. Costa ha recordat que els populars han demanat "quatre vegades" la compareixença de la presidenta, encara que el Pacte sempre hi ha votat en contra. "Armengol diu que són transparents, però, si el tema no agrada, voten en contra", ha afegit.

El portaveu d'El Pi, Josep Melià, també ha lamentat que els partits del Pacte hagin refusat la compareixença d'Armengol, a la qual ha donat suport el seu partit. "Ens sembla encertat que es doni la màxima transparència a una qüestió tan rellevant per a les Balears", ha continuat. "Ho lamentam", ha dit per la seva banda la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, qui ha exigit a Pedro Sánchez que "compleixi amb les Balears" i compensi "els sobrecostos de la insularitat".

Pel que fa als partits del Pacte, la diputada de Podem Esperança Sans ha recordat que no va ser Armengol sinó la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, qui va negociar el factor d'insularitat i qui va comparèixer per donar les explicacions pertinents. Sans ha acusat el PP de voler "aprofitar políticament uns fets del Senat" i ha qualificat de "sorprenent" que els populars demanin a la presidenta del Govern que expliqui per què el PSOE va votar en contra del règim fiscal en el Senat.

La portaveu del PSIB, Pilar Costa, també ha destacat que Rosario Sánchez va comparèixer per donar explicacions sobre la negociació del factor d'insularitat i ha recordat que Armengol va respondre en el ple de dimarts a una pregunta de Toni Costa sobre el règim fiscal.

stats