Política 19/02/2021

El PSIB de Palma vota a favor de destituir els polítics vacunats que hagin incomplit el protocol

La proposta del PP ha comptat amb el suport de tots els partits de Cort

1 min
Ajuntament ee Palma

El grup municipal del PSIB a l'Ajuntament de Palma ha votat aquest divendres a favor d'una proposta del PP per destituir els polítics del Govern i del Consell de Mallorca que s'hagin vacunat contra el coronavirus sense complir el protocol.

La iniciativa, però, no concreta quins càrrecs han de ser destituïts a diferència de la moció que varen presentar els populars al ple del Consell contra la directora insular de Gent Gran vacunada, Sofía Alonso, que forma part del departament gestionat pel PSIB. De fet, els socialistes varen ser els únics que varen votar en contra de destituir Alonso.

El PP ha presentat la moció en una comissió informativa que encara haurà de ser ratificada en el pròxim ple del Consistori, però que de moment ha comptat amb el suport de tots els partits de Cort. D'altra banda, a petició de MÉS i Podem, el PSIB ha votat a favor de reclamar al govern espanyol que derogui la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana, popularment coneguda com a Llei Mordassa, perquè limita el dret a l'expressió artística i a la llibertat d'expressió.

Els socialistes, en canvi, han rebutjat que l'Ajuntament de Palma demani a l'Estat que concedeixi l'indult als rapers de La Insuergencia, a Valtònyc i a Pablo Hásel, així com a qualsevol persona empresonada per "delictes d'opinió". El PSIB també ha votat en contra de suprimir el delicte d'injúries a la Corona.

stats