Política 16/04/2021

Les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook també rebran ajudes directes de l'estat

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela assegura que les Balears estan entre les destinacions preferides de la Mediterrània aquest estiu

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, a la reunió amb la secretària d'Estat d'Economia, Ana de la Cueva

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la secretaria d'Estat d'Economia, Ana de la Cueva han acordat ampliar, "de manera excepcional i justificada", les categories d'empreses que podran rebre les ajudes directes de 855 milions d'euros per fer front a la crisi. La secretària d'Estat ha indicat que la modificació de les bases es farà de manera imminent, segons ha informat el Govern en un comunicat. Aquest és el cas de les empreses de les Balears que varen quedar afectades per la fallida de Thomas Cook en el 2019, la situació de les quals s'ha agreujat amb la pandèmia. També s'han inclòs les empreses que varen tenir pèrdues fiscals el 2019 per haver invertit en els seus negocis o les que es varen constituir amb posterioritat a gener de 2019. A més, el Govern podrà ampliar els sectors beneficiats en funció de les característiques específiques del teixit empresarial de les Balears.

Negueruela ha indicat que totes aquestes situacions es plantejaran en el Pacte de Reactivació de les Balears, per acabar de consensuar quins sectors ampliaran les categories d'empreses que rebran les ajudes de l'Estat.

La temporada

D'altra banda, Negueruela ha assegurat que les Balears estan entre les destinacions millor posicionades de la Mediterrània per rebre turistes durant l'estiu, segons ha informat l'agència Europa Press. Abans de reunir-se a Madrid amb De la Cueva, Negueruela ha destacat aquest dijous que tant el Govern com el sector turístic han detectat "molt d'interès" per les Illes, principalment després de les bones dades d'ocupació de la Setmana Santa i del final de l'estat d'alarma el 9 de maig. "Hem demostrat per Setmana Santa que som una destinació segura. Estam convençuts que aquest estiu hi haurà turisme internacional i estarem preparats per rebre'l", ha apuntat. El conseller confia que, malgrat que Alemanya no facilitarà els viatges aquest estiu, les Balears continuaran en la llista de destinacions "permeses". Negueruela també es va reunir dimecres amb el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, amb qui prepara la campanya d'estiu per als principals mercats turístics de les Balears, com el Regne Unit i Alemanya.

stats