Economia 26/03/2021

Les Balears rebran 855 milions d'euros de les ajudes directes estatals en lloc dels 925 que varen anunciar

L'Arxipèlag se situa com la quarta comunitat que rebrà una major assignació, per darrere de Canàries, Andalusia i Catalunya

ARA Balears
2 min
Un restaurant de Palma tancat.

PalmaFinalment les Balears rebran 855,7 milions d'euros dels 7.000 milions que va aprovar el govern espanyol per donar ajudes directes als sectors que han patit més per la crisi que ha provocat el covid-19. Així, les Illes tindran uns 70 milions d'euros menys del que s'esperava en un principi, segons ha informat l'agència Efe a partir de l'ordre del Ministeri d'Hisenda que s'ha publicat aquest divendres i que detalla el repartiment de les ajudes per comunitats. A més, a les Illes també arribaran 162 milions dels fons ICO i COFIDES.

Després de conèixer la xifra, el Govern balear ha valorat positivament l'aprovació del BOE i en un comunicat han assegurat que aquesta quantitat s'ajusta molt als 900 milions que havien calculat inicialment. L'Arxipèlag se situa així com la quarta comunitat que rebrà una major assignació, per darrere de les Canàries, que rebrà 1.114 milions d'euros, Andalusia, que en rebrà 1.109 milions i Catalunya, amb 993,2 milions.

Per darrere de les Balears, les comunitats que rebran més fons seran Madrid, amb 679,2 milions i el País Valencià, amb 647 milions i en total, aquestes sis regions rebran el 77,5% de les ajudes directes. El govern espanyol ja havia avançat que d'aquests 7.000 milions, 2.000 milions es repartirien entre Canàries i les Balears i 5.000 milions entre la resta de comunitats.

Per a fixar el repartiment, Hisenda ha tingut en compte una sèrie de criteris com són l'indicador de renda de cada comunitat, la desocupació en general i l'atur juvenil o el nombre de treballadors en ERTO. A més dels 7.000 milions, el pla contempla 3.000 milions d'euros més per donar avals per reestructurar el deute de les empreses i 1.000 milions d'euros per crear un fons de recapitalització per reforçar els balanços d'empreses mitjanes que siguin viables a mitjà i llarg termini.

El president de les Canàries considera que el repartiment és just

El president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, ha assegurat a través de les xarxes socials que "és just" que siguin els que més diners rebin perquè "ha estat la comunitat més afectada" per la pandèmia del coronavirus. Torres ha agraït la decisió que ha pres el govern espanyol i ha remarcat que necessiten que arribin com més aviat millor.

stats