Política 09/09/2021

MÉS exigeix retirar el projecte d'ampliació de l'aeroport de Palma

Els ecosobiranistes reclamen que les intervencions a Son Sant Joan es consensuïn

2 min
Exterior de la terminal de sortides de Son Sant Joan.

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha tornat a exigir que es retiri el projecte d'ampliació de l'aeroport de Palma per absorbir més trànsit aeri. Segons Noguera, la retirada del projecte d'ampliació d'El Prat a Barcelona confirma que és possible fer el mateix a Son Sant Joan i ha reclamat al govern de Sánchez "la retirada immediata d'un projecte clarament perjudicial per a les Balears".

El coordinador ecosobiranista ha recordat que, a proposta de MÉS, el Parlament ja es va pronunciar en dues ocasions en contra de l'ampliació i que ha reclamat que qualsevol intervenció en aquesta infraestructura "ha de ser consensuada amb el Govern". Noguera ha considerat que és "inexplicable" que "des de Madrid es tingui en compte el rebuig social i institucional d'uns territoris i d'altres no". "Volem i reclamam el mateix tracte. És una nova evidència que el pes polític dels partits estatals és nul", ha afegit.

En aquesta situació, el coordinador ha instat el govern espanyol a "recular en les seves intencions de continuar endavant amb un projecte que preveu un increment d'un 14% del trànsit aeri". "L'aposta de MÉS per Mallorca és implementar mesures de decreixement turístic", ha assenyalat. Noguera ha explicat que a hores d'ara "convivim amb la massificació turística, i el pla director de l'aeroport de Palma és del 2001, amb una avaluació ambiental dels anys 90", malgrat que "el context social, ambiental i econòmic ha canviat radicalment". "Per això, tot i la vigència legal, és necessària una avaluació ambiental nova per desenvolupar els projectes", ha remarcat.

El coordinador ecosobiranista també ha destacat que, actualment, "l'aeroport de Palma té uns beneficis anuals de més de 200 milions d'euros", mentre que "la reinversió és nul·la". "L'aeroport no pot ser una màquina de crear ingressos que se'n van a Madrid, sense cap retorn. Aena té un deute històric amb Mallorca i les Balears", ha sentenciat.

stats