Política 09/02/2021

MÉS, PSOE i PP pacten els participants de les Balears en la ponència d'insularitat del Senat

La presidenta del Govern, Francina Armengol, participarà en la primera reunió, que es farà el 19 de febrer

Ara Balears
2 min
El senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal

PalmaMÉS per Mallorca, PSOE i PP han pactat els continguts i els participants de les Balears de la ponència d'estudi de la insularitat i els territoris extrapeninsulars –Ceuta i Melilla–. Els senadors balears Vicenç Vidal (MÉS), Cosme Bonet (PSIB) i José Vicente Marí (PP) també han posat com a data d'inici el 19 de febrer. Vidal s'ha mostrat "satisfet" perquè s'hagi consensuat "com a mínim una ponència d'estudi", malgrat que els ecosobiranistes varen proposar una comissió específica sobre insularitat fa un any. A més, ha destacat que hi hagi ponents de totes les Illes i que representin "la pluralitat de sectors socials i econòmics" de les Balears.

Segons ha informat MÉS, la ponència –que s'emmarca dins de la Comissió de Despoblament i Repte Demogràfic– s'ha estructurat en blocs temàtics. En l'àrea socioeconòmica hi participaran noms com l'exconseller del Banc d'Espanya Guillem López Casasnovas; l'economista del CES Ferran Navinés; Biel Huguet, de l'Associació d'Empreses Productives de les Illes Balears (AEPIB), i el vicepresident de la Cambra de Comerç, Josep Lluís Aguiló. Pel que fa al bloc de transició ecològica, Vidal ha subratllat la presència del conseller de Medi Ambient, Miquel Mir; la portaveu del GOB, Margalida Ramis; el president d'Unió de Pagesos, Sebastià Ordinas; i l'entitat eivissenca Aliança Mar Blava. En l'apartat de mobilitat, s'escoltarà al Senat Joan Enric Vilardell, de la Plataforma del Transport Aeri de Menorca, i representants de ports, aeroports, Aena i les navilieres que operen a les Balears. A més, hi haurà un bloc dedicat a polítiques socials i gestió de la diversitat cultural i lingüística, amb la participació del sociolingüista eivissenc Isidor Marí; el professor de Geografia de la UIB Onofre Rullan; l'empresari Fernando Rey, d'Amadip Esment; i la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, qui parlarà dels reptes de la triple insularitat.

Per a la primera reunió de la ponència està previst que compareguin la presidenta del Govern, Francina Armengol; el president de les Canàries, Ángel Víctor Torres; el de Ceuta, Juan Jesús Vivas; i el de Melilla, Eduardo de Castro.

stats