Política 30/01/2020

El PSOE només accepta una ponència sobre insularitat en el Senat

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, manté la proposta de crear una comissió

Maria Llull
1 min
El suport del PSOE farà possible una ponència específica sobre la problemàtica de la insularitat

PalmaEl PSOE només accepta estudiar la creació en el Senat d'una ponència sobre la insularitat. Els socialistes han fet pública aquesta iniciativa aquest dimecres, dos dies després d'haver bloquejat la proposta del senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, de crear una comissió sobre insularitat. En aquest cas, els socialistes responen a la baixa a la iniciativa de Vidal, ja que una ponència no passa de ser un estudi dins una comissió.

"No volem les miques, sinó el pa sencer. Volem una comissió", ha manifestat Vicenç Vidal a l'ARA Balears. Vidal ha anunciat que MÉS per Mallorca manté la proposta de fer una comissió i que dimarts vinent, quan es constituiran les 32 comissions de la Cambra Alta per a aquesta legislatura, "els socialistes hauran de votar".

Els socialistes plantegen obrir una ponència per tractar els assumptes relatius a la insularitat en la comissió dedicada a despoblació. Segons el PSOE, la insularitat "és un concepte transversal" que es tractarà en totes les comissions parlamentàries.

La proposta inicial de MÉS, tramitada pel grup Esquerra Confederal, va tenir el suport dels grups Nacionalista –Junts per Catalunya i Coalició Canària– i ERC. Tant MÉS com Coalició Canària varen lamentar el bloqueig dels socialistes.

stats