Política 28/01/2020

El PSOE bloqueja en el Senat la proposta de Vidal de crear una comissió sobre insularitat

El senador autonòmic de MÉS per Mallorca espera que els socialistes canviïn el seu parer abans del ple del pròxim dimarts

Ara Balears
1 min
El senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal.

PalmaEl senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha comparegut aquest dimarts per explicar la proposta de crear a la Cambra Alta una comissió específica sobre els territoris insulars de l'Estat, les Balears i les Canàries. "Malauradament, el grup majoritari de la Cambra, el PSOE, no ha vist amb bons ulls la proposta, quelcom que ens sembla com a mínim poc sensible", ha comentat Vidal sobre la negativa dels socialistes a tirar endavant la comissió.

La proposta s'ha traslladat a la Junta de Portaveus, que s'ha reunit aquest dimarts a través del grup Esquerra Confederal, del qual formen part MÉS per Mallorca, Compromís i Geroa Bai, entre d'altres. En aquesta reunió s'havien de formar definitivament les 32 comissions del Senat per a la propera legislatura.

Segons Vidal, "el fet que hi hagi una comissió dedicada a despoblació i repte demogràfic, proposada per Teruel Existe, i que es tingui tan poca sensibilitat amb el fet insular, demostra la necessitat que les Balears tinguin veu pròpia a Madrid, no subordinada als partits d'àmbit estatal". La proposta sí que ha rebut una acollida favorable per part d'ERC-EH Bildu, el Grup Nacionalista-Coalició Canària i Junts per Catalunya.

Malgrat tot, Vidal ha assegurat que continuarà treballant perquè el PSOE modifiqui la seva posició abans del ple del pròxim dimarts i "entengui que la insularitat és important". "Problemàtiques com la connectivitat en el transport, el sector agrari, la regulació del turisme o les malalties laborals de col·lectius com les Kellys necessiten una resposta que no pot tardar", ha dit.

stats