Política 07/02/2020

MÉS diu que la ponència d'insularitat que vol crear el PSIB al Senat no és tan efectiva com la comissió

El coordinador de la formació, Antoni Noguera, ha defensat la proposta que va fer el senador autonòmic, Vicenç Vidal

K. O.
1 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, i la portaveu adjunta del partit, Neus Truyol

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha assegurat aquest divendres que la ponència d'insularitat que el PSIB vol fer al Senat no és tan efectiva com la comissió proposada pel senador autonòmic de MÉS juntament amb el senador canari Fernando Clavijo, que finalment no es va aprovar per l'oposició del PSOE i l'abstenció del PP. Els socialistes balears, a més, van convidar els sobiranistes a sumar-se a la seva proposta.

Noguera ha criticat que durant 40 anys el PSOE i el PP no han fet res per les Balears al Senat i ha demanat que es concentrin a defensar els interessos illencs. Per això, ha insistit en el fet que la comissió proposada per Vidal hauria servit perquè ministres i persones vinculades a administracions estratègiques de l'Estat poguessin comparèixer per tractar el problema de la insularitat.

Contràriament, el senador del PSIB, Cosme Bonet, va dir dijous que la comissió podria haver "arrossegat" el debat sobre la insularitat a una única intervenció al Senat. La ponència, en canvi, "permetrà" parlar de tots els problemes que causa la insularitat en diferents compareixences independents, segons va dir. "Si tractam per primera vegada la insularitat, s'ha de fer bé", va apuntar, i va afegir que "convidam tots els partits polítics a sumar-s'hi", referint-se també al senador Vidal.

stats