Política 04/02/2020

El Senat rebutja crear una comissió d'insularitat gràcies al vot en contra del PSOE i l'abstenció del PP

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, considera una "manca de respecte" el posicionament de socialistes i populars

Ara Balears
1 min
El senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, aquest dimarts a la Cambra Alta

PalmaEl primer ple del Senat aquesta legislatura ha rebutjat la proposta del senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, de crear una comissió d'insularitat que atengui els problemes específics de les Balears i les Canàries. Vidal havia impulsat aquesta iniciativa juntament amb el senador canari Fernando Clavijo, però finalment, i gràcies a l'oposició del PSOE i l'abstenció del PP, no s'ha pogut aprovar.

Durant el ple s'han viscut alguns moments de tensió, com quan el portaveu del PSOE a la Cambra Alta, Tontxu Rodríguez, ha afirmat que una comissió d'insularitat "és una ocurrència que genera conflicte".

Vicenç Vidal ha considerat "una greu falta de respecte" el posicionament del PSOE i "la poca sensibilitat del PP". "Cal més diàleg i consens en una qüestió tan bàsica", ha dit. "No entenem com ho expliacaran a les Illes Balears el PSIB i el PP. Avui s'ha insultat la ciutadania de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera", ha afegit.

Quant a la ponència d'estudi sobre la insularitat i Ceuta i Melilla, la qual ha impulsat el PSOE amb el suport del PP, Vidal ho ha titllat d'"operació de maquillatge que es fa des de quasi 40 anys". "Per a nosaltres, la comissió d'insularitat no és una jugueta ni una ocurrència", ha assenyalat el senador ecosobiranista durant la seva intervenció. "És una reivindicació que hem fet des d'una força que forma part del Govern de les Illes Balears", ha afegit.

stats