Política 21/01/2020

Més per Menorca exigeix explicacions a Salut per les incidències de l'avió ambulància

Els sobiranistes han assegurat que la petició no té per objectiu censurar l’actuació de l’Executiu

Ivan Martin
1 min
Josep Castells recorda la importància del servei per als menorquins i demana explicacions a la consellera Gómez.

MaóMés per Menorca ha demanat la compareixença urgent a la Diputació Permanent de la consellera de Salut del Govern balear, Patrícia Gómez, per tal d’explicar les múltiples incidències registrades a les darreres setmanes en el servei d’avió ambulància amb base a Menorca. Els sobiranistes han assegurat que la petició no té per objectiu censurar l’actuació de l’Executiu autonòmic, i que simplement es tracta d’un tràmit perquè el Govern detalli els motius de les incidències a la ciutadania.

El diputat de Més per Menorca Josep Castells ha recordat la importància del servei per als menorquins. “És vital per al bon funcionament del sistema de salut a l’illa, i les continuades incidències generen preocupació. És imprescindible que el Govern garanteixi de manera immediata el restabliment del servei en condicions òptimes”, ha emfasitzat. Castells també ha advertit de la necessitat d’executar el servei amb eficiència. “L’avió atén situacions d’emergència, i el trasllat a Son Espases no pot retardar-se. És un contrasentit que, en aquests casos, s’hagi d’esperar que vingui un avió amb base a Mallorca, cosa que retarda injustificadament un trasllat urgent”, ha reivindicat el diputat.

De tota manera, Més per Menorca ha insistit en la bona voluntat del Govern. Recorden que hi ha preocupació a la institució perquè els darrers mesos ha informat del servei, els problemes detectats i la rescissió del contracte amb l’empresa adjudicatària. L’alarma generada pel servei ha sorgit arran de les informacions sobre la manca d’operativitat del servei durant dues setmanes. Els trasllats a Mallorca s’han fet amb l’avió que té base a Mallorca, cosa que ha provocat el pertinent endarreriment.

stats