Política 28/11/2018

Els coordinadors de MÉS per Mallorca visiten Junqueras i Romeva a la presó

Guillem Balboa: "La seva lluita és la nostra lluita, la lluita per la democràcia"

J. R. / J. G.
2 min
Bel Busquets i Guillem Balboa visiten Oriol Junqueras a Lledoners.

PalmaEls dos coordinadors de MÉS per Mallorca han visitat aquest dimecres horabaixa Oriol Junqueras a la presó de Lledoners. La vicepresidenta del Govern balear, Bel Busquets, i el batle d'Alaró, Guillem Balboa, s'han desplaçat fins a Catalunya per mostrar solidaritat amb els presos polítics catalans. També han estat amb l'exconseller Raül Romeva i tenen previst trobar-se demà amb l'expresidenta del Parlament català Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa.

En el marc de les visites als polítics catalans, la trobada entre la vicepresidenta del Govern de les Illes Balears, Busquets, i l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, Junqueras, és la que té més valor simbòlic.

La seva lluita, tal com han explicat Romeva i Junqueres a la trobada, es basa en el republicanisme amb la implicació i la participació de la ciutadania i la reivindicació dels drets democràtics i socials. "Ells mantindran aquesta lluita més enllà de les fronteres autonòmiques, també en l'àmbit dels Països Catalans, de l'Estat i de la Unió Europea", ha explicat Busquets. MÉS per Mallorca els ha traslladat "la seva solidaritat, la de la societat mallorquina que representam", ha assenyalat Balboa. Així també ho ha fet Joan Llodrà, de MÉS-Esquerra Manacor. "La seva lluita és la nostra lluita. Una lluita per la democràcia, per la llibertat i pels drets bàsics de la ciutadania", ha conclòs Balboa.

Aquest no és el primer gest que MÉS fa cap als independentistes empresonats o exiliats. Balboa i Busquets ja varen presentar al maig una campanya de suport als presos polítics i els varen expressar solidaritat. En l'àmbit parlamentari, MÉS ha intentat en diverses ocasions sense èxit que la Cambra balear reconegui l'existència de presos polítics.

stats