Política 19/01/2021

MÉS exigeix a Armengol que "pressioni" Sánchez perquè deixi de "marginar les Balears" i enviï més recursos econòmics

Noguera demana a Madrid que exoneri de les quotes de la Seguretat Social i l'IVA autònoms i pime

Catalina Riera
1 min
El coordinador de MÉS, Antoni Noguera. / MÉS

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que "pressioni" el govern espanyol perquè "deixi de marginar les Balears" i enviï més recursos econòmics. Així ho ha dit durant una roda de premsa en la qual ha explicat la seva posició sobre la situació actual del covid-19 i les mesures adoptades per l'Executiu. "Demanam a Armengol màxima pressió a qui té recursos per ajudar la nostra economia i que deixi de pressionar els ajuntaments", ha dit Noguera.

Algunes de les mesures que proposa MÉS per Mallorca són exonerar de les quotes de la seguretat social els autònoms que han vist restringida la seva activitat econòmica en la fase quatre, així com de l'IVA les petites empreses que facturen un menys de deu milions d'euros. "Hi ha d'haver un diàleg real amb el govern espanyol per destinar ajudes efectives per a les nostres empreses. També hi ha d'haver màxima velocitat en relació amb les vacunes, perquè són clau per tornar a l'activitat econòmica", ha explicat.

Noguera considera que les mesures sanitàries del Govern "són adequades" i des de la formació política hi donen suport. No obstant això, insisteix en la necessitat de crear "debats estratègics i de profunditat" per reactivar l'economia de les Illes . "El turisme no es pot substituir, però sí que es pot complementar, i s'ha de treballar per la diversificació econòmica", ha exposat Noguera. El coordinador de MÉS per Mallorca també ha fet una crida a deixar de banda els interessos partidistes i ha instat el Govern a defensar els drets i interessos dels ciutadans de les Illes: "Defensar-ho davant qui faci falta, sense consignes partidistes", ha insistit.

stats