Societat 12/01/2021

MÉS per Mallorca reclama accelerar el ritme de vacunació per ser "una destinació segura" amb vista a l'estiu

El portaveu de la formació al Parlament, Miquel Ensenyat, demana al govern espanyol que distribueixi les dosi segons criteris poblacionals

Ara Balears
2 min
La multinacional Pfize ha anunciat una vacuna contra el covid-19

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha reclamat aquest dimarts accelerar el procés de vacunació per poder arribar a estiu amb el màxim de població immunitzada i reactivar els sectors estratègics. Noguera ha advertit que "si volem ser una destinació segura, una vegada la població de risc estigui vacunada hem d'estendre el procés a tot el personal lligat al teixit productiu".

Segons el membre del partit ecosobiranista, tot i els esforços que s'estan fent "el ritme és lent i això és negatiu tant per posar fi a la pandèmia com per aturar la degradació del teixit productiu". "Els esforços del Govern s'han de centrar a accelerar la vacunació al més aviat possible", ha insistit.

Per la seva banda, el portaveu de MÉS al Parlament, Miquel Ensenyat, ha afirmat que cal reclamar al govern espanyol que distribueixi les dosis de la vacuna d'una manera més equitativa i seguint criteris poblacionals. "Per incrementar el ritme de vacunació, necessitam les dosis necessàries", ha afegit.

Ensenyat ha denunciat que a hores d'ara el Ministeri de Sanitat "ha distribuït a les Balears un 30% menys de les vacunes que tocarien, si tenim en compte el criteri de població". El parlamentari ha subratllat que cal no abandonar les mesures de prevenció establertes: "És important que tothom incrementi la responsabilitat social i fer un darrer esforç perquè aquesta nova envestida del covid tingui el menor impacte possible".

El PP també ofereix col·laboració

En aquest sentit, el Partit Popular ha demanat també que "la vacunació es faci amb equitat i transparència als diferents municipis, perquè tots els batles puguin conèixer la situació epidemiològica" en cada cas. Així mateix, ha ofert la seva col·laboració a la Conselleria de Salut per habilitar instal·lacions municipals necessàries per fer cribratges massius.

"De com es faci el procés de vacunació no només en depèn salvar vides, que és el més important, sinó també que aconseguim tan aviat com sigui possible arribar a una certa normalitat", ha advertit Company. El líder del PP ha demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que habiliti tots els recursos necessaris perquè pugui complir-se l'objectiu marcat per l'Executiu de tenir vacunat un 60% o un 70% de la població el mes de juny.

stats