Política 22/02/2021

MÉS critica que la visita d'Armengol a Madrid no ha tingut cap resultat concret

PP i Cs també carreguen contra el viatge de la presidenta per reunir-se amb les ministres d'Afers Exteriors, Afers Econòmics i Turisme

2 min
El diputat de MÉS, Josep Ferrà, amb un mapa de la caiguda del PIB a l'Estat aquest dilluns en el Parlament

PalmaEl diputat de MÉS per Mallorca Josep Ferrà ha fet referència a la visita de Francina Armengol a Madrid en la compareixença prèvia al ple del Parlament i ha lamentat que no hagi servit per aconseguir cap resultat concret. "Valoram positivament el to que hi ha emprat, perquè a la fi hem vist un punt d'exigència. Però el resultat no és el que esperàvem: no hi ha hagut cap mesura expressa articulada en un paper. Tot són compromisos", ha dit. El representant ecosobiranista ha demanat a la presidenta del Govern que "no es deixi enganar" pel govern espanyol, que ni tan sols ha complit el decret llei del REB. "Són molts d'anys amb promeses", ha afirmat.

Ferrà ha recordat que les Balears són la comunitat autònoma on més va caure el PIB el 2020 a causa de la crisi del coronavirus –un 27%, segons les dades del Banc d'Espanya– i ha considerat que "les necessitats de les Illes són urgents". "Madrid ens ha d'escoltar i posar mesures. Ho podem exigir perquè hem estat dels territoris més solidaris", ha afegit, a més d'exigir "un finançament just".

El portaveu del PP, Biel Company, també s'ha mostrat crític amb el viatge de la cap de l'Executiu i ha reclamat "que passi dels anuncis als fets". "L'única cosa que ha tret és que vindrà la ministra [Nadia Calviño] a continuar parlant i a oferir el mateix que a la resta d'Espanya", ha subratllat. "Han volgut donar un cop d'efecte amb grans titulars a alguns mitjans que no es reflectiran a l'economia", ha afegit.

Per part seva, la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, ha recordat que la situació econòmica de les Illes "és d'extrema gravetat" i que ja "han tancat 4.000 empreses". "El tour ministerial ha estat ple de promeses, però no hi ha ajudes planificades ni quantificades. Els autònoms no poden sobreviure de promeses", ha criticat. Amb referència a la visita de Calviño a les Balears, Guasp ha considerat que "ve a fer-se la foto", mentre que "les pime, els autònoms i les empreses ja no poden més".

stats