Política 22/04/2018

MÉS critica Rajoy per fer servir la por per atemptar contra el dret de decidir

El coportaveu de la formació, Guillem Balboa, arremet contra el líder estatal del PP per no haver deixat més que l'amenaça del 155 durant la seva visita a Palma

Ara Balears
2 min
Guillem Balboa ha criticat Rajoy per atemptat contra valors com la llibertat i el dret a decidir.

PalmaMÉS per Mallorca lamenta que "l'única cosa que ha deixat la visita a Palma del president del govern estatal, Mariano Rajoy, és l'amenaça del 155", segons que ha declarat el seu coportaveu, Guillem Balboa.

Balboa ha criticat així l'advertència de Rajoy que les Illes Balears no han de seguir el mateix camí que Catalunya, en referència al procés sobiranista.

"L'estratègia de la por que utilitza Rajoy atempta contra valors tan bàsics i tan necessaris en democràcia com la llibertat i el dret de decidir; els pobles han de recórrer el camí que triïn", ha reivindicat Balboa.

A més, el batle d'Alaró ha retret al president del govern no haver donat respostes a les "demandes històriques" de Balears, com la millora del finançament, la cogestió dels aeroports o l'aprovació del REB, que "permetria a les Illes assolir més sobirania".

Balboa ha afegit que "estam farts que el govern del PP tracti les Illes Balears com una colònia" i els seus residents "com a ciutadans de tercera".

"L'única cosa clara del viatge de Rajoy a les colònies d'ultramar és la seva preocupació que Company dormi bé, que la culpa és de Catalunya i que anem alerta si ens contagiam", ha manifestat.

D'altra banda, la també coportaveu del partit Bel Busquets ha dit que Rajoy s'ha superat ja que, malgrat les expectatives creades, "no ha confirmat" l'anunciat descompte del 75% per als residents de Balears i Canàries en els vols de connexió amb la Península.

"Fins i tot Biel Company hauria d'estar decebut: aquesta visita ha estat una aixecada de camisa; realment el PP de les Illes hauria de despertar per reclamar allò que necessiten els seus ciutadans", ha assenyalat la també vicepresidenta de l'executiu autonòmic.

Busquets ha retret al ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, la seva intervenció d'aquest dissabte a Palma, amb motiu de la convenció de turisme del PP.

En concret, Busquets ha acusat el ministre d'"encunyar" el terme "turismofòbia" i ha defensat la política turística del Govern progressista de Balears en favor d'un model "més respectuós" amb el territori i el medi ambient.

stats