Política 30/01/2018

Menorca va reduir les intervencions i les víctimes a les seves platges durant el 2017

La Memòria de Platges posa de manifest una davallada del 30% en les actuacions del servei en un any en què es comptaren tres víctimes mortals

Iván Martín
1 min
Els socorristes van viure una temporada més tranquil·la en comparació amb la de 2016.

MaóEls incidents a les platges menorquines disminueixen respecte del 2016. Així es desprèn de les dades corresponents a la Memòria de Platges 2017, que aquest dimarts ha estat presentada per la consellera insular de Serveis Generals, Cristina Gómez, i el director general d'Emergències, Pere Perelló. En concret, es varen produir a l'illa un total de 44 incidències greus i 3 de mortals entre el maig i l'octubre. Aquests nombres baixen respecte del 2016, ja que les víctimes mortals varen arribar a ser 5 i les intervencions dels socorristes varen davallar un 30%.

Pere Perelló ha volgut destacar aquells casos de persones ofegades que es varen recuperar. En aquest sentit, el director general d'Emergències explica que "la gran tasca dels socorristes ha estat clau per salvar les vides dels banyistes. Els processos de reanimació han evitat la mort de diverses persones i n'estam molt satisfets. En tenim constància de quatre casos durant el 2017". D'altra banda, Perelló recorda que "a Menorca tenim quantificades 84 zones de bany, una amb risc alt, una altra de mitjà i 61 de baix risc. D'aquestes, tenen assignada vigilància 22".

Les xifres a les Balears milloren respecte del 2016 i bona part de l'èxit, segons Pere Perelló, és "la bona feina de professionalització que s'ha fet amb els socorristes, a més de la implicació dels coordinadors municipals de platges i el treball conjunt amb el Govern en tot l'operatiu". Malgrat el descens de morts, el director general d'Emergència creu que "anam pel bon camí, però mai seran bons resultats quan parlem de pèrdua de vides humanes". El perfil de víctima mortal a les Balears és la d'un home de 70 anys i nascut a l'estranger.

stats