Política 02/06/2021

Maxo Benalal: "Ciutadans no m'ha demanat cap acta"

El partit taronja reitera que el secretari estatal d'Organització i la coordinadora de Balears sí que la hi han reclamada

2 min
L'encara diputat del grup parlamentari de Cs i membre de la Mesa del Parlament, Maxo Benalal

PalmaDes que Ciutadans va expulsar Maxo Benalal del partit el 26 de maig, res no s'ha mogut. Benalal encara forma part del grup parlamentari taronja i el partit espera que entregui la seva acta de diputat. I mentre que la situació sigui aquesta, Benalal també continuarà sent secretari segon de la Mesa del Parlament. "Ciutadans no m'ha demanat cap acta", va afirmar Benalal dimarts de manera taxativa mentre sortia del Parlament acompanyat de Jesús Méndez. Cal recordar que Benalal, Méndez i Marc Pérez-Ribas orquestraren un cop d'estat per llevar la coordinadora de la formació a les Balears, Patricia Guasp, del seu càrrec de portaveu parlamentària.

Una vegada desactivat el cop, Pérez-Ribas va comparèixer amb Patricia Guasp mostrant "satisfacció" per haver assolit un acord amb Cs els termes del qual no s'han fet públics, Méndez no ha manifestat el seu parer per la situació –encara que és significatiu que acompanyàs Benalal dimarts– i Benalal va ser expulsat fulminantment del partit. La seva situació era més insostenible que la dels seus companys, perquè el secretari segon de la Mesa ha reconegut que va cobrar de manera irregular 15.000 euros en dietes del Parlament.

Per part seva, fonts de Ciutadans han explicat a l'ARA Balears que tant el secretari estatal d'Organització, Borja González, com la mateixa Patricia Guasp sí que han demanat a Benalal l'acta. A més, subratllen que qualsevol integrant de les llistes de la formació taronja signa abans d'entrar-hi un document mitjançant el qual es compromet a tornar l'acta al partit en cas de deixar de ser militant.

En tot cas, Benalal manté el seu torcebraç amb Cs, que de moment no pot expulsar l'encara membre del grup parlamentari en cas que persisteixi en la decisió de no entregar l'acta perquè necessita els vots de la majoria del grup. Encara que fessin fora Benalal, Ciutadans podria mantenir el grup parlamentari perquè quedaria amb quatre diputats i el mínim per formar grup és de tres.

stats