Política 26/05/2021

Ciutadans expulsa Maxo Benalal del partit

Pérez-Ribas retira la sol·licitud per rellevar Guasp com a portaveu de Cs en el Parlament

ARA Balears
2 min
Maxo Benalal, en el Parlament.

PalmaCiutadans ha comunicat al seu diputat Maxo Benalal la seva expulsió del partit taronja per infraccions molt greus. La notificació es va fer dimarts en tancar l'expedient que s'havia obert tant per la seva participació en l'intent de rellevar Patricia Guasp com a portaveu al Parlament, com pel cobrament irregular de dietes, que haurà de regularitzar tornant a la Cambra 15.000 euros. Cal recordar que, a més de diputat, Benalal també encara és secretari segon de la Mesa del Parlament.

D'aquesta manera, Benalal ja no és cap representant institucional de Ciutadans. L'expulsió també implica la pèrdua de condició de representant institucional de Cs i "no forma part de cap càrrec", han indicat des de la formació i ha informat Europa Press. La resolució, davant la qual Benalal no va presentar al·legacions, és ferma. Des del partit consideren a Benalal com el principal instigador de l'intent de relleu de la portaveu, Patricia Guasp, actual coordinadora del Comitè autonòmic de Cs. La petició, que signava Benalal al costat de Marc Pérez-Ribas i Jesús Méndez, va desencadenar una crisi en el grup parlamentari.

Aquest no ha estat l'únic moviment del partit taronja, ja que aquest dimecres el portaveu adjunt, Marc Pérez-Ribas, ha retirat la sol·licitud per canviar Patricia Guasp. Aquest gest es produeix dues setmanes després que la Mesa sol·licitàs l'acta de la reunió en la qual segons els tres diputats s'havia acordat el canvi de portaveu.

Des del partit asseguraven que havia estat una acció unilateral. Cal recordar que a la resolució que varen registrar Pérez-Ribas, Jesús Méndez i Maxo Benalal es feia referència a una reunió del 17 de març, i en aquest sentit la Mesa va sol·licitar l'acta d'aquella trobada per poder acreditar que la majoria del grup parlamentari volia el relleu de l'actual portaveu del partit, Patricia Guasp.

L'enfrontament entre sectors a Ciutadans va esclatar el passat 6 de maig, després que aquests tres diputats registrassin un escrit en el Parlament perquè Guasp deixàs de ser portaveu del grup parlamentari. Amb tot i això, des d'un primer moment la direcció de la formació taronja va donar el seu suport a Guasp i va rebutjar "l'acció unilateral" dels tres diputats.

stats