Política 06/05/2021

Intent de cop d'estat a Cs: la direcció del partit obrirà expedient a tres diputats per maniobrar en contra de Patricia Guasp

Marc Pérez-Ribas, Jesús Méndez i Maxo Benalal sol·liciten a la Mesa del Parlament el relleu de la coordinadora com a portaveu

2 min
La coordinadora de Ciutadans a les Illes Balears, Patricia Guasp

PalmaL'enfrontament entre sectors a Ciutadans ja és una guerra oberta després que els diputats Marc Pérez-Ribas, Jesús Méndez i Maxo Benalal hagin registrat aquest dijous en el Parlament un escrit perquè la coordinadora taronja, Patricia Guasp, deixi de ser portaveu del grup parlamentari. Els tres diputats han actuat de manera unilateral i no han comptat amb el suport del també diputat Juan Manuel Gómez, que s'ha posicionat a favor de Guasp.

"No teníem línies d'actuació clares i no era el millor lideratge per posicionar el nostre ideari. Consideram que s'ha de tornar a la situació anterior", ha comentat Pérez-Ribas sobre els motius que l'han portat a actuar així en declaracions a IB3. Pérez-Ribas també ha volgut aclarir que aquesta situació se circumscriu únicament al Parlament, on el partit "ha perdut cert lideratge". Per aquest motiu, la direcció de la formació taronja ha decidit obrir un expedient als tres diputats implicats.

De fet, la direcció de Cs ha fet públic el seu suport a Patricia Guasp i ha rebutjat "l'acció unilateral" dels diputats mitjançant una nota de premsa. "La decisió no dona suport a l'escrit que alguns diputats han presentat a la Mesa del Parlament i, si aquest òrgan finalment adoptàs la decisió, Cs recorrerà la resolució seguint els camins reglamentaris i legals previstos", diu la nota, en què també es comunica que "s'obrirà expedient informatiu als parlamentaris involucrats per esbrinar què ha passat conforme a la normativa interna del partit i conèixer amb detall les circumstàncies dels fets". Després es prendrà "qualsevol decisió respecte de les persones implicades".

Segons ha pogut saber l'ARA Balears, el comitè autonòmic es reunirà aquest dijous horabaixa –l'hora encara s'ha de determinar. Cal recordar que Guasp compta també amb el suport de la direcció estatal del partit.

stats